HockeyNews
PLUS

Davidsson om motiga tiden i Växjö – och framtiden: ”Inte nu jag behöver vara bäst”

(16399) Marcus Davidsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 november 2020

FacebookXWhatsApp

För två säsonger sedan var Marcus Davidsson hyllad efter en kanonsäsong i Djurgården. Efter flytten till Växjö har karriären dock tagit en annan vändning. 
Nu är 22-åringen på jakt efter att hitta självförtroendet i Västervik. 
– Västervik är villiga att ge mig det förtroendet jag behöver i början för att få det att lossna, säger han. 

ANNONS

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 


ANNONS

Marcus Davidsson stod för en kanonsäsong i Djurgården 2018/2019 och noterades för 27 poäng på 52 matcher. Succén gjorde att andra lag fick upp ögonen för honom och inför ifjol valde han att skriva på för Växjö.


Tiden i Småland har dock inte blivit som han väntade sig. Skador och minskat förtroende gjorde att parterna kom överens om att bryta kontraktet för några veckor sedan.


ANNONS

– Jag kom tillbaka från en skada och kände att jag inte riktigt fick chansen. Växjö tyckte att de hade ett lag som fungerade utan mig så det var ett ömsesidigt beslut, säger Davidsson som stod för 14 poäng på 43 matcher i Växjötröjan. 


Hur har den här perioden varit för dig?

ANNONS


– Det är klart att det varit tungt och motigt att det har varit som det har varit, men det gäller att se det positiva i saker. Det är klart att det berört mig litegrann, men det är inget jag fokuserar på nu. 


ANNONS

– Jag tycker ändå att jag lärt mig mycket av tiden i Växjö. Jag hade ett val och ångrar inte det så här i efterhand. I bland kan man känna att det inte blev som jag ville, men jag ångrar inte att jag tog chansen. Jag lärde mig mycket nytt så det är erfarenheter jag tar med mig. 


På vilket sätt har det stärkt dig som spelare?

ANNONS


– Jag har fått prova på ett helt annat spelsystem, fått ett annat sätt att se hockey på, tränat annorlunda och så har jag fått bo själv och fått lära mig hela den biten. Man kan ju inte alltid bo hemma hos morsan och farsan så det är skönt att fått lära sig att ta hand om sig själv. 


ANNONS

I hopp om att få tillbaka självförtroende valde han för några veckor sedan att skriva på för Västervik i HockeyAllsvenskan. 


– Västervik var intresserade av mig – och både brorsan (Jonathan Davidsson) och Axel Jonsson-Fjällby var här, så det passade bra. Dels att få ha roligt i vardagen men även på plan kände jag var viktigt för mig i mitt klubbval. Jag fick inte spela i Växjö och i och med att jag haft så mycket skador var det viktigt att få komma till ett ställe där jag får istid. Västervik är villiga att ge mig det förtroendet jag behöver i början för att få det att lossna, säger han.  

ANNONS


Trots att han nu tagit två steg tillbaka i karriären ser han inte spel i HockeyAllsvenskan som något negativt. 


ANNONS

– Jag tycker inte att det har gått bakåt i min utveckling alls. Jag har ju gått dit jag ville just för att utvecklas på vissa saker. Jag är 22 år och det är inte nu jag behöver vara bäst. Karriären kan vara riktigt lång och har det nu kommit lite motgångar här i början kan man se det som någonting positivt, en erfarenhet rikare liksom, säger han och fortsätter:


– Jag tycker inte att tiden i Växjö var dålig för egen del. Jag gjorde det som de ville ha ut av mig. Sen att jag inte gick in och gjorde en poäng per match, det är ju svårt att göra det i SHL. I framtiden kanske jag har den förmågan, men man ska inte övertänka saker. 

ANNONS


Har du grubblat mycket?


ANNONS

– Jag tar ganska lätt på saker och ting. Vissa mår jättedåligt och gräver ner sig, och ja det gjorde jag kanske i början, men sen inser man att om man slappnar av och försöker ha roligt ute på plan så går det oftast bäst.


ANNONS

Davidsson har haft kontakt med sin tidigare klubb Djurgården. Foto: Bildbyrån

Marcus Davidsson berättar att han hade kontakt med Djurgården när det stod klart att han skulle lämna Växjö, men i nuläget var en återkomst till Stockholm inte aktuell. 

ANNONS


– Djurgården är alltid hemma för mig. Jag pratade med dem, men Djurgården har en bra trupp och forwardsuppsättning. När jag berättade min plan om att åka till Västervik och spela så tyckte de att det var ett bra beslut. Det kanske blir Djurgården till nästa år, jag vet inte riktigt. Allting är möjligt och sen beror lite på hur det går här också, säger han och fortsätter:


ANNONS

– Är det så att det går jättebra här och jag får det självförtroendet jag vill så skulle det såklart vara skitkul att komma tillbaka till Djurgården. Det är min riktiga hemmaklubb. Man vet aldrig hur det blir med Buffalo, om de är intresserade. Jag tänker inte så mycket på framtiden just nu. Jag är glad över att jag får spela bara, säger han. 


Har du haft någon kontakt med Buffalo?

ANNONS


– Jag berättade för dem om mitt beslut att gå hit och de sa bara att det lät bra, så det var ju bra. 


ANNONS

22-åringen har inlett sina fyra matcher för Västervik med noll poäng – men menar att självförtroendet och formen inte riktigt är där än. 


– Att hitta formen jag var i förut kan ta lite tid. Jag försöker inte stressa och tänka på det så mycket utan försöker bara ha kul och då kommer det komma när det kommer, säger han. 

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln