HockeyNews
PLUS

Centern vill stanna i Rögle – Abbott om situationen: ”Pratar med Mannheim”

(16182) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2020

FacebookXWhatsApp

Rögle jobbar på att förlänga centern Ben Smiths kontrakt.
Huvudpersonen själv ser även han en framtid i Rögle, men kontraktet med den tyska klubben kan stoppa honom. 

 Jag ska sitta ner här om några veckor och se vilka alternativ som finns, om det finns några, säger han till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Adam Tambellini skadade sig efter blott tre matcher lånade Rögle in centern Ben Smith från tyska Adler Mannheim fram till den 24 november. 


Låneperioden börjar nu närma sig ett slut, men huvudpersonen själv ser gärna en framtid i Rögle. Det finns dock ett problem – kontraktet med den tyska klubben. 


– Det är ett beslut som är utom min kontroll. Jag trivs väldigt bra här, men låneavtalet som skrevs säger att jag ska tillbaka till Tyskland om någon vecka. Vi får vänta och se vad som händer. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det är klart att jag trivs här, säger han och fortsätter:


– Jag har verkligen njutit så här långt. Det är bra och fartfylld hockey här och det gillar jag. Vi har ett bra lag med många härliga killar och bra atmosfär i omklädningsrummet, så jag har bara bra saker att säga om Rögle. 


Har du haft några diskussioner med Chris Abbott kring en framtid ihop?


– Jag har inte haft det ännu, men jag tror att vi ska ha det om några dagar. Dessvärre blev två av matcherna inställda, vilket gjorde veckorna jag hade här lite kortare. 


Och vad säger Mannheims GM?


– Vi har bara pratats vid en gång. Han skulle vara uppe på matchen i Luleå, men den ställdes in. När vi har pratat har dialogen varit att båda parter förstår att kontraktet är vad det är. När jag pratat med Chris vet jag vilka möjligheter som finns. 


Smith har bidragit med mycket både på och utanför isen. Foto: Bildbyrån

Ben Smith har under sina sju matcher för Rögle stått för ett mål och två assist. Men trots ett stabilt spel i båda ändarna av isen kräver han mer av sig själv. 


– Det har gått okej. Jag vill så klart bidra mer, men är ändå nöjd med tanke på att jag inte hade spelat på sju månader. Jag är väldigt glad över den här möjligheten, säger han. 


Vad vill du själv?


– Det är ett väldigt osäkert läge i hela världen och det är klart att det är oroande. Som hockeyspelare vill du bara spela hockey, men utanför har du din familj att ta hand om. Jag ska sitta ner här om några veckor och se vilka alternativ som finns, om det finns några. Men just nu är planen att återvända till Mannheim, de äger mina rättigheter. 


Hur känns det att du är med på ett lags resa upp till toppen av tabellen och sedan ska du bara lämna för ett annat?


– Det är aldrig kul. Laget har en bra känsla och momentum just nu, men det är en del av hockeyn och det får man acceptera. Vi har fått ett väldigt bra smakprov kring vad Rögle är för organisation och vi gillar verkligen staden. I det unika världsläget vi befinner oss i just nu får vi bara acceptera att läget är som det är. 


Rögles sportchef Chris Abbott säger att klubben jobbar på att 32-åringen ska kunna stanna här en längre tid. 


– Vi är väldigt nöjda med honom och det jobb han har gjort. Vi vore väldigt glada om vi får fortsätta jobba med Ben den här säsongen. Vi pratar med Mannheim om en lösning och får se vad vi kommer fram till, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!