HockeyNews
PLUS

Veckans SHL: ”Mycket märkligt gjort av honom”

(16348) Veckans SHL
Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2020

FacebookXWhatsApp

Äntligen har det blivit måndag och det betyder att HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson sammanfattat det hetaste från den gångna veckan i SHL och plockat ut en femma som stått för enastående prestationer.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Veckans lag

Målvakt:

Henrik Haukeland, Färjestad
Kommentar: Färjestad har en bra vecka bakom sig med två vinster och en förlust. Arvid Holm vaktade kassen i segern mot Leksand och fick fortsatt förtroende mot Frölunda, men blev utbytt i den andra perioden. Den norske målvakten kom in och höll nollan och följde upp det med att hålla nollan även i 5–0 segern mot Djurgården i lördags. Imponerande!

Foto: Bildbyrån

Backar: 

Robin Salo, Örebro
Kommentar:
Den finländske backen imponerande stort för Örebro den gångna veckan. Med sitt trygga tvåvägsspel visade han vägen för laget och totalt blev det fyra poäng och två av tre segrar. Då förtjänar man en plats i veckans lag. 

Ilari Melart, Växjö
Kommentar: 
Ännu en finländare på backsidan. Skarpskytten visade sin offensiva sida redan ifjol och svarade då för 12 mål på 44 matcher.  Nu har han hittat tillbaka till fjolårsformen och den gångna veckan noterades han för tre fullträffar. Melart är en ledare för Växjö. 

Forwards:

Simon Ryfors, Rögle
Kommentar:
 Vilket genombrott! Simon Ryfors är snart ikapp fjolårets poängskörd och då har vi spelat drygt en fjärdedel av säsongen. Jag tror inte ens att han själv kunde drömma om att han skulle ha gjort nio mål efter 14 matcher. Spelar oerhört stabilt i bägge riktningarna och fick mot Örebro chansen i förstakedjan mellan Daniel Zaar och Leon Bristedt, vilket slog väl ut. Blev tre mål den gångna veckan. 

Foto: Bildbyrån

Martin Johansson, Färjestad
Kommentar:
 Martin Johansson var tungan på vågen för Färjestad den gångna veckan. När Färjestad vann enkelt mot Djurgården i torsdags svarade han för sitt första hattrick i SHL. Johansson har fått stort förtroende i ett annars rätt mediokert Färjestad och han har gjort det bra. Totalt blev det fem mål den gångna veckan. 

Robin Kovacs, Örebro
Kommentar: Robin Kovacs fick en tuff start på säsongen och inledde med att göra två poäng på de åtta första matcherna. Nu har forwarden hittat formen och det rejält. Stod för fyra poäng i Örebros två segrar under veckan som gick. 

Coach:
Roger Rönnberg, Frölunda

Kommentar: Frölunda har imponerat stort under inledningen på säsongen. Coachen Roger Rönnberg likaså. Med sin tydlighet och en förmåga att få ihop grupper leder han Frölunda på allra bästa sätt just nu. Man fick Luleå att se enormt bleka ut i tisdags och  var rejält överlägsna mot Färjestad i torsdags trots att det bara slutade 4–3, men det var tack vare Henrik Haukeland som stod på huvudet i två perioder. Klart är i alla fall att Roger Rönnberg har visat att han är en tränare utöver det vanliga. 

Foto: Bildbyrån

Veckans...


Veckans överraskning

När Rhett Rakhshani under gårdagen presenterades för Djurgården var det många som höjde på ögonbrynen och ja, jag får väl säga att jag inte riktigt såg den komma. Djurgården har varit återhållsamma med ekonomin under hösten, men har nu plockat in Dominik Bokk och Rhett Rakhshani på kort tid. Enligt klubben själva belastar inte värvningarna klubbens ekonomi något märkvärdigt. Djurgården är Rhett Rakhshanis sjätte SHL-klubb. 


Foto: Bildbyrån

Veckans VA?

Sam Hallam stod för en oerhört märklig intervju i C More efter segern mot Luleå i lördags. Han summerade matchen med att säga att en gäng filmare med tre femmor kunde slå ett fantastiskt hockeylag, sen drog han av sig headsetet och lämnade intervjun. Mycket märkligt av Sam att göra så efter en seger kan jag tycka. 

Veckans hattrick

I sin 508:e SHL-match kom det första hattricket för Martin Johansson i SHL. Och som han gjorde det, det var riktigt fina mål han bjöd på i 5–0 segern mot Djurgården.

Veckans avgörande

Likaläge efter tre perioder mot Oskarshamn. Då klev Skellefteås  Rickard Hugg fram och sänkte IKO i förlängningen med det här vackra målet. 

Veckans krismöte

Malmö låste in sig själva efter förlusten i Örebro i torsdags och det gav effekt direkt då man gick ut och körde över Brynäs i lördags. Ett lag som säkert har en del att diskutera efter den gångna veckan är just Brynäs, som nu har förlorat fem raka bortamatcher. 

Veckans mål

Nils Höglanders förarbete till Simon Ryfors 2–0 mål mot Brynäs är hockeygodis så det skriker om det. Trollgubben trampade runt två Brynäsförsvarare innan han serverade Simon Ryfors, som avslutade fint. Se och njut!

Veckans gest

Kristian Näkyvä är tillbaka efter sin cancer. I tisdagens comeback mot Växjö uppmärksammade hemmalaget honom med en bukett blommor och applåder. Fint tycker jag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)