Söndagens hetaste nyheter på HockeyNews.se


15 november 2020

Missat något under söndagen? Här är de hetaste nyheterna från det senaste dygnet. 


QUIZ: Boqvist vs Lundeström – vem vet mest om Sundsvall och Timrå? 


NHL-lånen Jesper Boqvist och Isac Lundeström har förstärkt Timrå under hösten men är på väg tillbaka till Nordamerika.  Hur mycket har duon hunnit lära sig om Timrå som klubb och Sundsvall som stad? HockeyNews.se åkte till Medelpad för att ta reda på svaret.


Djurgården spetsar truppen med anfallsstjärnan 


Djurgården har gjort klart med poängstarka Rhett Rakhshani för att spetsa till offensiven och fylla upp luckor som uppstått och kommer att uppstå framöver. Kontraktet gäller säsongen ut.


Har tvingats sänka målsättningen: ”Nu jobbar vi mer match för match” 


Målsättningen när de gick in i serien var att ta sig vidare till Allettan. Men efter en skadepräglad höst fylld av förluster tvingas Borås skifta fokus i Hockeyettan södra. Efter ett uppehåll där de kunnat slicka såren återstartar laget i eftermiddag med flera krya spelare och förhoppningsvis ny energi.


Uppgifter: NHL-svensken stannar säsongen ut 


NHL-spelaren Tim Heed från San José Sharks har inlett säsongen i schweiziska Lugano. Den tjugonde november går låneavtalet ut – men uppgifter gör gällande att kontraktet kommer förlängas för resten av säsongen, enligt Swisshockeynews.


Allsvenska juniorkollen: Målvakten nära braksuccé i debuten 


Björklöven slängde in en juniormålvakt som höll på ro hem tre poäng, ett par spelare gjorde sina första mål för säsongen och ytterligare ett gäng spelare gjorde sina första matcher för säsongen.


Växjö kan drabbas av spelarflykt – men sportchefen lugn: "Gynnsamt" 


17 spelare i Växjö har kontrakt som löper ut efter den här säsongen. Färre än normalt har gällande avtal. 

– Jag tycker att det är ett ganska gynnsamt läge. Det hade varit jobbigare om man hade haft 17 spelare på kontrakt, säger sportchefen Henrik Evertsson till HockeyNews.se.


Vill nå NHL via college: "Spelare från min skola skriver NHL-kontrakt" 


SIGTUNA. Ett 40-tal svenskar är just nu registrerade på olika college runt om i USA. Wilmer Skoog är en av spelarna valt den vägen. HockeyNews.se har träffat 21-åringen som redan hunnit avgöra en semifinal på övertid i ”Beanpot” för sitt Boston University – i prestigemötet mot Boston College inför 18 500 åskådare i TD Garden.
– Efter förra säsongen var det fyra spelare i vårt lag som skrev NHL-kontrakt och att vara här borta får en att känna sig närmare, säger Skoog.


Var på väg mot förlust – då klev NHL-lånet fram och vände matchen 


Modo var på väg mot ännu en förlust. Då såg NHL-lånet Aleksi Heponiemi till att vända på matchen mot Västervik på en minut och 19 sekunder.


MJÖRNBERG: Godkänd debut när motståndarnas stjärnor stal showen 


I tröja nummer 13, i ett möte mellan två ganska anonyma Hockeyettan-klubbar gjorde meriterade stjärnvärvningen Janne Kivilahti sin säsongsdebut i Hockeyettan för Köping. Men det var en helt annan nummer 13 som stal showen. Oliver Arle Östergren gjorde hattrick när Kumla besegrade Köping med 6-3. Här är söndagens noteringar från Hockeyettan.


QUIZ: Boqvist vs Lundeström – vem vet mest om Sundsvall och Timrå? 


SUNDSVALL. NHL-lånen Jesper Boqvist och Isac Lundeström har förstärkt Timrå under hösten men är på väg tillbaka till Nordamerika. Hur mycket har duon hunnit lära sig om Timrå som klubb och Sundsvall som stad? HockeyNews.se åkte till Medelpad för att ta reda på svaret.