HockeyNews
PLUS

Växjö kan tvingas spela med bara tre kedjor igen: "Inte så dramatiskt"

(16319) Ludvig Nilsson/Växjö
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2020

FacebookXWhatsApp

Växjö Lakers spelade med bara nio forwards och föll med 4–2 borta mot Skellefteå.

På lördagen väntar match mot Luleå – och risken finns att bara nio forwards kommer till spel då också.

– Vi tycker inte att det är så dramatiskt att spela med tre femmor. Det är ganska skönt, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Redan i tisdags hade Växjö problem i laget då backen Tim Erixon hamnat på frånvarolistan samtidigt som centern Pontus Holmberg skadat handleden i Tre Kronor medan Marcus Davidsson och Växjö gått skilda vägar.


Mot Örebro spelade Växjö med elva forwards och lyckades vinna med 3–2 på övertid.


Inför matchen mot Skellefteå på bortais tappade Växjö även forwardstrion Emil Forslund, Richard Gynge och Fredrik Karlström. Men i och med att nyförvärvet Andrew Calof blev spelklar kunde huvudcoachen Sam Hallam mönstra tre kedjor.


LÄS MERCalof har valt tröjnummer i Växjö – och god prognos för Holmberg


Då blev det förlust i Skellefteå med 4–2. På lördagen tar Växjö emot Luleå hemma i Vida arena, och risken är att det bara blir tre kedjor i Lakers.


– Det är nog ungefär samma. Jag tror varken att Pontus Holmbergs handled eller Karlströms skada eller någon av de andra är tillbaka. Någon kanske kan vara tillbaka, men det ska du egentligen ta med Sam (Hallam), säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.


Andrew Calof gjorde comeback i Växjö mot Skellefteå. Lakers kan tvingas spela med bara nio forwards även mot Luleå. Foto: Bildbyrån.


Enligt Evertsson är det två spelare som är sjuka och tidigare i veckan berättade klubben att en spelare testats positiv med covid-19.


Växjö har valt att inte fylla luckorna i laget med juniorer.


– Det gör vi av den anledningen att såsom smittspridningen har varit bland de yngre så Svenska hockeyförbundet till och med har stängt ner J20-serien, det har de säkert gjort med all rätt, så har vi valt att inte plocka upp några unga killar överhuvudtaget de sista veckorna på träning. Då valde vi också att inte plocka med dem till match, säger Henrik Evertsson.


LÄS MERVäxjöspelare smittad av covid-19 före mötet med Örebro: "Isolerad"


Han poängterar samtidigt:


– Vi tycker inte att det är så dramatiskt att spela med tre femmor. Det är ganska skönt. Vi har inte tänkt att vi ska spela så här så jättelänge till.


Så det kan bli tre kedjor igen mot Luleå?


– Absolut.


Mot Skellefteå spelade Emil Pettersson nästan 25 minuter och Jack Drury spelade över 21 minuter.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)