HockeyNews
PLUS

Covid-19 fortsätter att stoppa spelare i Leksand: ”Symptom och test i familjen”

(16239) Leksand
Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2020

FacebookXWhatsApp

Coronasmittan vill inte ge med sig i Leksand. Två veckor efter utbrottet är spelare fortfarande drabbade. 
”Just här och nu så har vi någon som fortfarande inte får komma än, samt en som är hemma på grund av symptom och test i familjen.”, skriver klubbens GM Thomas Johansson i ett sms till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I fredags tränade Leksand för första gången på is sedan klubben drabbades av coronaviruset i slutet på oktober. Då saknades fortfarande fyra spelare och två ledare. 


Enligt Dalarnas Tidningar tränade varken August Berg, Daniel Olsson-Trkulja, Mattias Ritola (skadad) eller juniorerna Isak Rosén och Erik Hedlund. 

– Vi har lite strul, det har vi. Men fan, vi försöker få rätt på det tills på tisdag (match borta mot Färjestad i SHL). Vi skulle ha kunnat mönstra ett lag om inte nånting mer händer fram tills på tisdag. Alla får inte det samtidigt utan inkubationstiden är olika lång för olika människor. Det är väl det som är lite lurigt att hantera, sa tränaren Björn Hellkvist till HockeyNews.se i fredags.


LÄS MER: Parkinson-sjuke Leksandscoachen om coronasmittan: "Har mina bekymmer"


När laget träffades på måndagen saknades fortfarande två stycken spelare. I ett sms till HockeyNews.se meddelar klubbens general manager Thomas ”Tjomme” Johansson följande:


”Just här och nu så har vi någon som fortfarande inte får komma än, samt en som är hemma på grund av symptom och test i familjen. I övrigt är det lugnt men det är här och nu. 


Vilka två spelare det rör sig om vill klubben inte gå in på.


Finns det någon risk för att matchen mot Färjestad (under tisdagen) ställs in?

”Nej, inte just nu.”


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!