HockeyNews
PLUS

Toppbacken tillbaka i DIF – men tuff väg tillbaka för coronasmittad

(16238) Djurgården/träning 9 november 2020
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 9 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården är redo att starta om i SHL efter att ha haft sju coronasmittade spelare och fått fem matcher uppskjutna.

Mot Oskarshamn på tisdagen gör Tom Nilsson comeback efter skada och här ger huvudtränaren Robert Ohlsson besked om läget i laget.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Inte sedan borta mot Leksand den 20 oktober har Djurgården spelat match i SHL. Sju spelare har haft covid-19, men är nu friska och alla utom Tom Wandell är spelklara.


– Vi är glada nu att äntligen få spela match och ser fram emot det, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se på måndagen.

ANNONS


Djurgården fick sin SHL-premiär den 19 september uppskjuten och även det efterföljande bortamötet med Örebro. Laget har bara spelat åtta matcher och har mycket att ta igen.


ANNONS

– Vi har haft en längre period utan matcher. I början av den perioden hade vi nedstängd verksamhet och sedan blev det en upptrappning där vi kanske från början tränade med tio friska spelare. Vi stängde ner tre dar nånting sedan var vi på is med tio-elva man. I slutet av förra veckan tillkom fem man så vi blev 15 man för vi hade fem i juniorlandslaget, säger Robert Ohlsson.


Han tillägger med ett lättat leende:

ANNONS


– Och under söndagen hade vi 22 spelare på is, vilket har varit glädjande. Vi har valt att inte ta upp killar från vårt J20-lag för att begränsa smittspridningen också. De har dragit ner på sin verksamhet och köra bara individuell träning.


ANNONS

En av de tidigare coronasjuka spelarna, Tom Wandell, kommer inte att spela den här veckan och missar ett antal matcher.


– Wandell kom in i morse efter två och en halv sjukvecka och får börja gå ut och promenera. Två och en halv vecka med covid då har man varit borta ett tag. Det är mycket som ska gå i gång, kroppen ska gå igång och så ska du inte få något bakslag.  Jag gissar att det tar en vecka att starta hans kropp, säger Robert Ohlson.

ANNONS


Tom Wandell behöver återhämtning och ersätts av Kalle Östman, som center i Djurgårdens lag. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


LÄS MERDubbla chefsroller för Djurgårdens Joakim Eriksson – ett tag till


ANNONS

Däremot är den landslagsmeriterade backen Tom Nilsson tillbaka efter fotskada. Han har inte spelat sedan den 8 oktober.


– Han har haft en skada som har hunnit läka. Han har varit borta fyra veckor så det blir glädjande att få se honom i spel igen. Det kommer att vara välbehövligt. Han kommer att stärka upp vår defensiv och vår fysik, säger Robert Ohlsson.

ANNONS


Oskarshamn vann över Djurgården på Hovet när lagen möttes för nästan exakt en månad sedan och tar nu emot stockholmarna hemma i Småland.


ANNONS

– Vi har revansch att utkräva. Vi förlorade med 4–3 eller nåt liknande här senast. En match där jag tyckte att vi startade bra, men där de var bättre i andra perioden. Vi gick ikapp i tredje, men just i den matchen hade vi lite för mycket individuella saker som kostade oss. Det är ett bra lag som har startat säsongen bra och kommer från en fyra-fem segrar nånting på det senaste och har ett bra powerplay, säger Ohlsson.


För Djurgården väntar ett tuft spelprogram framöver och nu har laget inte spelat på nästan tre veckor.

ANNONS


– Man får ta det gamla uttrycket ”gilla läget” och köra på det. Om vi ska genomföra den här säsongen som alla vill, och alla har ambition om, så måste vi gilla läget ganska ofta under den här säsongen, tror jag. Förutsättningarna kommer ibland att vara bra, ibland mindre bra, men det måste du acceptera och gilla.


ANNONS


Djurgården har inlett med bara nio poäng på åtta matcher och behöver börja plocka poäng i SHL för att inte fastna i bottenstriden.


– Vi ser uppåt och vill påbörja en klättring. Då krävs det att vi jobbar hårt och sätter puckarna på målet och gör lite mål. Det är inte svårare än så. Jag tycker nu när vi har adderat Bobby (Nardella) och Dominik (Bokk), som vi inte hann njuta så mycket av innan sjukdomen och uppehållet så tycker jag att vi har fått en bredare trupp. Båda är spetsspelare även om båda är unga. Jag tycker att de tillför mycket.


Både Nardella (Washington) och Bokk (Carolina) är lån från NHL-klubbar den här säsongen. Bokk har bara hunnit spela två matcher för Djurgården.


– Precis, och sedan var han kanske inte riktigt med under träningsveckan eftersom han också var sjuk, så det var lite stök för både honom och Bobby. Nu är de med och vi ser framåt och jag hoppas att han kan få den utveckling som vi alla hoppas på.


För Djurgårdens poängkung så här långt, Sebastian Strandberg, har det varit ett långt uppehåll eftersom han tvingades kliva av spelarbussen i Borlänge på väg till Leksand då han började känna sig risig.


– Det var symptom och då är det vad som gäller. Vi hade sju smittade i laget och vi isolerade dem tillräckligt fort. Vi fick hyfsat stopp på det även om det var sju för många, säger Strandberg till HockeyNews.se.


Sebastian Strandberg är tillbaka i Djurgården efter sjukdom. Han har inte spelat sedan den 17 oktober mot HV71. Foto: Bildbyrån.


– Det är många som inte visade några symptom heller så då är det svårt. Det är kul att vara tillbaka och spela match. Det är, shit alltså, tre och en halv vecka sedan för mig. Det var HV hemma den senaste.


Sebastian Strandberg har gjort sju poäng på sju matcher, vilket gör att han är poängkung i sitt lag.


– Man tappar mycket av matchtempot på tre och en halv vecka. Det har varit många borta, men nu har vi fått träna en vecka med så gott som fullt manskap och då kan man spela lite mer på träningarna. Vi börjar hitta tillbaka, säger han.


– Sista matchen var den bästa för egen del och jag kände att jag var på en uppåtgående trend, så det är tråkigt. Men det är bara att hoppa tillbaka på det spåret igen.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln