HockeyNews
PLUS

AVSLÖJAR: Guldhjälten återvänder till SHL

(16204) Andrew Calof
Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2020

FacebookXWhatsApp

Andrew Calof var en av Växjös guldhjältar våren 2018.
Nu kan HockeyNews.se avslöja att forwarden återvänder till SHL efter två år i KHL.
Det är nämligen klart med en återkomst till Växjö Lakers.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Den kanadensiske forwarden Andrew Calof har sedan förra KHL-säsongen tog slut väntat på ett nytt kontrakt. Under hösten har han tränat på ett gym i Ängelholm och i en intervju med HockeyNews.se i början av september berättade forwarden att huvudfokus var inställt på en fortsättning i Ryssland. 


Men i takt med coronapandemin har KHL-klubbarna haft svårt att erbjuda honom ett kontrakt. Nu kan HockeyNews.se i stället avslöja att den förre guldhjälten återvänder till SHL och Växjö. 


Calof spelade i Växjö säsongen 2017/2018, där han stod för 41 poäng på 52 matcher i grundserien. I slutspelet, där Växjö vann SM-guld blev det nio poäng på 13 matcher. 


Förutom Växjö har kanadensaren ett förflutet i Skellefteå och totalt har han stått för 127 poäng på 209 SHL-matcher. De två senaste säsongerna har han tillbringat i KHL, där det blivit 74 poäng på 113 matcher. 

Kontraktet med Växjö gäller enligt våra uppgifter säsongen ut. Värvningen väntas offentliggöras inom de närmsta dagarna.

Växjö bekräftade senare under fredagen att Calof återvänder till klubben.

– Andrew är en mycket smart kille som har insett hur illa det ser ut just nu i hockeyvärlden och detta får nog sammanfattas som den ödmjukaste förhandling jag varit med om under min tid som sportchef. Andrew har gått med på att spela den här säsongen på en ersättningsnivå som gör att vi kan ersätta Marcus Davidsson och ändå sänka vår kostnadsmassa vilket var nödvändigt i dessa tider, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)