HockeyNews
PLUS

Calof om ryktena och framtiden: ”Det är mitt fokus just nu”

(15173) Andrew Calof
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 3 september 2020

ÄNGELHOLM. Den tidigare SHL-snajpern Andrew Calof sågs träna i Ängelholm tidigare i veckan och direkt började ryktena ta fart. 

Här berättar han om bilden som spreds på honom i sociala medier, och sina framtidsplaner. 

– Om det blir som jag vill så blir det en fortsättning i Ryssland, säger han till HockeyNews.se.

I tisdags lades det upp en bild på Instagram på den förre Växjö- och Skellefteåforwarden Andrew Calof, där han sågs träna i ”Hockeyfitandperformance” lokaler i Ängelholm. 


Direkt började ryktena om en en flytt till SHL och framförallt Rögle ta fart, men kanadensaren tar ner de ryktena fort när HockeyNews.se träffar honom.


– Min fru är svensk och hennes föräldrar har ett sommarställe här i Båstad, så vi är här och hälsar på och spenderar tid med dem i väntan på att jag vet vad jag ska göra nästa säsong. Samtidigt har mina agenter, som är här ifrån hjälpt mig att få tillgång till träning här, säger Calof som tränar med en rad andra profiler hos den erkänt skicklige fystränaren Anton Jonkman i Ängelholm:


– Det var mina agenter på 4Sports som gav mig hans kontaktuppgifter och sedan pratade jag med Abbott-bröderna som sa att det var en bra tränare. Hans träning är bra och vi är en skön grupp som kör stenhårt varje dag. 


Har Sverige blivit som ett andra hem för dig i och med att din fru är härifrån?


– Jag tror det. Jag har inte varit här så mycket de senaste åren om jag ska vara helt ärlig, men det känns verkligen som det. Jag gillar Sverige enormt mycket, säger Calof som berättar att han träffade flickvännen Jannie under sin tid i Skellefteå.


Andrew Calof fick ta emot hyllningar av Växjös invånare efter SM-guldet 2018, som han hade stor delaktighet i. Foto: Bildbyrån

Andrew Calof var en av hjältarna när Växjö kammade hem SM-guldet 2018. Därefter lämnade han Sverige för spel i KHL, där har han spenderat de senaste säsongerna med en imponerande poängskörd (74 poäng på 113 KHL-matcher). 


Nu har kontraktet med Traktor Tjeljabinsk gått ut – och var han ska spela kommande säsong vet han ännu inte. 


– Jag hoppas att åka tillbaka till Ryssland – det är mitt fokus just nu. Jag tittar även på möjligheter i Schweiz men det ser dock ganska fullt ut där för tillfället. Om det blir som jag vill så blir det en fortsättning i Ryssland, berättar han. 


Du är inte öppen för att återvända till SHL, med andra ord?


– Det är säkert en möjlighet, men just nu ligger inte mitt fokus på att återvända dit. Det kan vara en bra möjlighet om inget annat dyker upp. 


Då har du inte haft kontakt med några klubbar i Sverige under sommaren alltså?


– Nej, faktiskt inte. Jag och min agent vill inte slösa deras tid om jag ändå fokuserar på Ryssland eller Schweiz. 


KHL-säsongen drog igång tidigare i veckan och när vi ställer frågan om när han hoppas ha någonting klart så flinar han innan han påbörjar sitt svar: 


– Jag hoppas idag, om inte idag så imorgon, och om inte imorgon så dagen därpå. Nej skämt åsido...


– Det skulle vara bra att få någonting klart snart så att jag kan få sätta igång och spela. Säsongen är ju igång, säger han. 

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS