HockeyNews
PLUS

Montén efter inställda matcherna: "Ingen av spelarna har visat några symptom"

(16186) Tomas Montén
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2020

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. I måndags testades hela spelartruppen och ledarstaben i Juniorkronorna och i går fick en av spelarna ett positivt resultat tillbaka.

När hela truppen testades på nytt idag var ytterligare en spelare smittad – men ingen av dem har några symptom.

– Ingen har haft symptom. Vi trodde och hoppades att protokollen skulle hjälpa oss men tyvärr inte, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

All Out | CCM Hockey 

Tidigare idag stod det klart att Juniorkronorna tvingas ställa in Finnkampen i Malmö efter att två spelare testats positiv för covid-19.

Just nu pågår arbetet för att på ett säkert sätt skicka hem spelarna till sina klubblag.

HockeyNews.se har pratat med förbundskaptenen Tomas Montén som berättar om det som hänt sedan i går kväll:

– Vi har följt ett protokoll sedan vi kom hit och det var det vi fick ett utslag på idag. Vi testade alla spelare hemma i sina klubbar innan dom fick ansluta i måndags och alla hade godkända tester. När vi samlades här nere så testades alla igen och på ett av testen var det ett positivt utslag, säger Montén.

– Vi gjorde testen i måndags och med fördröjningen så fick vi svaren i går. Då en spelare var positiv så testade vi alla igen och isolerade först den personen och på nya testerna idag så fick vi tyvärr ytterligare ett nedslag.

Ingen av spelarna som testats positivt har visat några symtom.

– Nej, ingen har haft några symptom. Det är det som gör det här så svårt. Vi hade hoppats att protokollen vi följer skulle hjälpa oss men tyvärr inte.

LÄS MER: Juniorkronornas matcher i Malmö ställs in

Vad det här kommer att få för konsekvenser för den fortsatta landslagssäsongen med ett JVM i sikte är det ingen som vet just nu.

– Det sportsliga är sekundärt när det gäller människors hälsa och säkerheten går före. Det här visar bara vilket lömskt virus vi pratar om och hur svårt det är att skydda sig. Det är klart att det här för tankarna till vad som väntar någon månad bort och vi får se vad det får för konsekvenser, säger Montén.

Förbundet jobbar just nu med att få hem spelarna igen.

– Jag har haft ett kort samtal med mina chefer idag och nu ska vi avsluta det här på ett bra sätt. Alla spelare kommer att testas en gång till innan dom kan lämna och tanken är att vi ska försöka få iväg spelarna så snart det är möjligt, säger Montén.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)