Mål tre matcher i rad för NHL-lånet: "Jättekul att spela hockey just nu"

(16130) Isac Lundeström

Publicerad: 2 november 2020

TIMRÅ. Han har inte gjort sig känd som en målspruta genom åren.
Nu har Isac Lundeström gjort mål tre matcher i rad för Timrå.
– Det är jättekul att spela hockey just nu, konstaterar han efter 4–0 mot Almtuna.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Epitetet målspruta är inget som Isac Lundeström fått se fastklistrat på honom under hans karriär hittills. Det har snarare varit epitet som "klok tvåvägscenter" och "spelsmart" som kommit på tal när det pratats om den 20-årige centern.

På 108 matcher i SHL blev det tio mål, på 55 matcher i AHL har det blivit sex kassar och i J18- samt J20-serierna blev det totalt 18 mål på 84 matcher.

Men den senaste tiden har han återfunnits i målprotokollet allt oftare.

När han skickade in 4–0 i den andra perioden mot Almtuna under söndagen var det tredje matchen i rad NHL-lånet gjorde mål för Timrå.

– Det måste nästan ha varit under Malmbergettiden, säger han på frågan om när han senast gjorde mål tre matcher i rad och skrattar.

– Det är alltid kul att bidra på det sättet och att hänga dit dem. Jag har fått bra passningar. Det är jättekul att spela hockey just nu.

Isac Lundeström trivs med tillvaron just nu. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

På åtta matcher i Hockeyallsvenskan har det nu blivit lika många poäng för Lundeström sedan han anslöt till Timrå i början av oktober.

Och för varje match tycker han att han kommer in i det mer och mer efter en ovanlig försäsong.

– Det känns bättre och bättre i benen och kroppen, så det är bara att fortsätta jobba. Jag vill vara en faktor i båda delarna och ta ett ansvar i defensiva zonen och vara lugn med pucken. Jag tycker att det känns bra, säger han.

Segern mot Almtuna var Timrås andra raka 4–0-seger och har nu fem raka segrar.

Mot Almtuna tog man ledningen redan 33 sekunder in i första perioden och därifrån blickade man aldrig tillbaka.

Åtta trepoängare på de tio första matcherna gör att man nu är fem poäng bakom serieledarna Björklöven, som spelat en match mer än vad Medelpadingarna gjort.

– Jag tycker att vi tar tag i det från första nedsläpp och att vi är det bättre laget över 60 minuter, så det känns bra. Jag tycker att vi i de senaste matcherna har kontroll på matcherna och inte varit så hotade. Det var en stark match över 60 minuter så det får vi spinna vidare på, säger Lundeström om matchen mot Almtuna.