Söndagens hetaste nyheter på HockeyNews.se


1 november 2020
Har du missat något under söndagen? Här har vi sammanställt söndagens hetaste hockeynyheter. 

Efter fyra år på college – nu ställs vännerna mot varandra i allsvenskan 

TIMRÅ. Fem svenskar gick på American International College förra året.
Två av dem, Hugo Reinhardt och Martin Mellberg, ställs mot varandra när Timrå tar emot Almtuna under söndagen.
– Jag satt hemma och kollade, så det var kul att han fick göra mål senast, säger Almtunas Mellberg.
– Vi får se när vi lirar om jag får boxas lite med honom, säger Timråspelaren Reinhardt.

Succéstart under nygamle tränaren: ”Bygger ett självförtroende” 

Med en nygammal tränare vid rodret har Skövde fått en drömstart på säsongen med poäng i samtliga nio spelade matcher och åtta raka segrar i ryggen. 
Efter att ha plockat ner topplagen Mariestad och Borlänge i de senaste omgångarna är Fredrik Ljunggrens största utmaning i eftermiddag kanske att se till att spelarna behåller fötterna på jorden mot ett mindre namnkunnigt gäng som Malung.
– Vi kan inte bara åka och tycka att allt är fantastiskt för att vi vinner jämna matcher, utan vi vill göra saker bättre hela tiden, säger tränaren till HockeyNews.se.

Ångermanland kniper bronsmedaljen: "Kul att ta en pallplats" 

UMEÅ. Ångermanland vann en hård kamp mot Östergötland och tog därmed bronsmedaljen i TV-pucken 2020.
Stor matchhjälte blev forwarden Mira Hallin med sina två mål.
– Det känns jättebra, alltid kul att ta en pallplats, säger hon till HockeyNews.se.

Modo fortsätter att ha det tungt i HockeyAllsvenskan. Under söndagen åkte laget på en ny förlust när man föll med 4–3 mot BIK Karlskoga efter förlängning.

Halmstad och Mörrum har mycket gemensamt den här säsongen. De är att betrakta som outsiders med unga målvakter som klivit fram stort och som nu dessutom kan luta sig mot förstalinor med riktiga stjärnnamn. Men när de drabbade samman under söndagen var det inget snack om vilka som var vassast. Mörrum vek ner sig och Halmstad lekte sig fram till förkrossande 7-1. Här är söndagens noteringar från Hockeyettan.

STOCKHOLM. Joakim Eriksson sitter på flera stolar i Djurgården och dubbeljobbar nu som sportchef och tillförordnad vd. Men det finns ett slutdatum, enligt kontraktet.

TIMRÅ. Det blev aldrig riktigt någon match i NHC Arena när Timrå tog emot Almtuna. Hemmalaget kom ut och gjorde lite som man ville och vann komfortabelt med 4–0. Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

Björklöven tappade på nytt poäng mot Södertälje. Men den här gången föll man under ordinarie tid. Samtidigt fick förlusten bitter eftersmak för Löven, då stjärnmålvakten Kevin Poulin tvingades utgå i den första perioden.

STOCKHOLM. Dennis Rasmussen hoppades på NHL, men är glad att nu få återvända till KHL. Och där myser den assisterande coachen Fredrik Stillman åt att äntligen få stjärncentern i sitt lag.
– Jag känner Stillman lite grann. Han var sportchef i HV och han har velat ha mig till HV två gånger tidigare, säger Rasmussen till HockeyNews.se.

UMEÅ. Spänningen gick att ta på genom hela finalen mellan Småland och Stockholm. När slutsignalen ljöd var det Småland som fick jubla och titulera sig TV-pucksmästare 2020.
– Det här är helt sinnessjukt, säger målvakten Ida Henriksson till HockeyNews.se.

Det har snart gått elva månader sedan Magnus Sundquist fick sparken från tränarjobbet i Brynäs. Han har haft tid att reflektera över vad som hände och vad som inte hände. Och vad han tror om Brynäs chans att nå tillbaka till toppen i svensk hockey.

TIMRÅ. Utan några större problem kunde Timrå avfärda Almtuna med 4–0 på hemmaplan. Då var det muntra miner i hemmalägret efteråt.
– Den här matchen är över 60 minuter en av våra bästa, säger tränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.

TIMRÅ. Almtuna fick kasta matchplanen i soptunnan omgående mot Timrå efter mål bakåt i första bytet. Därifrån hämtade man sig aldrig riktigt mot tabelltvåan.
– Vi pratar mycket om att dra ned vår risknivå jättemycket jämfört med Moramatchen men vi kommer ut och är egentligen kvar på samma nivå, säger tränaren Robert Kimby till HockeyNews.se.

TIMRÅ. Det blev aldrig riktigt någon match i NHC Arena när Timrå tog emot Almtuna. Hemmalaget kom ut och gjorde lite som man ville och vann komfortabelt med 4–0. Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.