Rögle vann målkalaset mot Skellefteå – efter nytt sent avgörande

(15966) Rögle-Skellefteå

Publicerad: 24 oktober 2020

Mot Frölunda i torsdags avgjorde Rögle med 2:12 kvar på klockan.
I lördagens målkalas mot Skellefteå kom ett nytt sent avgörande – efter att Ben Smith satt det matchavgörande målet med 1:38 kvar av matchen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Både Skellefteå och Rögle är kända för att bjuda på offensiv hockey och när lagen drabbade samman under lördagen small det till rejält redan i den första perioden.

NHL-lånet Moritz Seider gav gästerna ledningen efter blott tre minuter med ett skott från blå. Fyra minuter senare kvitterade Rickard Hugg för Skellefteå.

Därefter styrde Dennis Everberg in 2–1 för Rögle.

Sedan klev formstarke Jonatan Berggren in i matchbilden och först spelade han fram Andreas Wingerli till 2–2, och strax därefter var han på nytt delaktig, när han med en vacker passning spelade fram Jesper Frödén till 3–2 i powerplay.

Det var den 20-årige forwardens 14- och 15:e poäng för säsongen.

Målen avlöste varandra och med fyra minuter kvar av den första perioden slog Dennis Everberg till med sitt andra mål i matchen.

I den andra perioden täppte lagen till sitt försvarsspel något, men efter mängder av chanser skulle till slut målet ledningsmålet komma för hemmalaget. Återigen var Jonathan Berggren inblandad när han spelade fram till Jesper Frödéns andra mål för dagen.

Men precis som i den första perioden dröjde det inte länge innan likaläget var återställt. Den hårdskjutande backen Èric Gélinas lurade Jesper Frödén och satte 4–4 högt bakom Gustaf Lindvall.

Matchen såg ut att gå till förlängning, men precis som mot Frölunda i torsdags kom ett sent avgörande för Rögles del. Skellefteåbacken Petter Granberg slarvade med pucken bakom eget mål och Anton Bengtsson kunde vinna pucken och spela fram Ben Smith till avgörandet med 1:38 kvar av matchen.

Det innebär att Rögle kliver upp på en tredjeplats i tabellen.

Skellefteå – Rögle 4–5 (3-3, 1-1, 0-1)