Luleås besked om skadade duon inför toppmötet med Frölunda


24 oktober

Luleå vann SHL:s grundserie i våras och toppar tabellen även i höst som enda obesegrade lag vid full tid.

Nu kommer de senaste uppgifterna om skadorna på förra årets skyttekung i laget, Petter Emanuelsson, och backvärvningen Eddie Larsson.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Inför toppmötet mellan SHL-ettan Luleå och serietvåan Frölunda i Scandinavium är norrbottningarna det enda laget i ligan som har tagit poäng i samtliga sina matcher.


Med en match mindre spelad än Frölunda toppar Luleå tabellen med två poäng.


– Det har börjat bra utan att vi har varit supernöjda egentligen i någon match rakt igenom. Samtidigt är det en väldig styrka att vinna matcher och ta poäng. Vi är väldigt nöjda med laget som det är, men vi känner ändå att det finns utveckling att ta av, att det ska kunna bli bättre och bättre, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Men så har ni väldigt höga förväntningar på er själva?


– Ja, men det har vi. Det tror jag är bra att ha också, att man inte är så nöjd även om man vinner utan försöker se till prestationerna och jobba för att förbättra det vi kan.


På skadelistan har Luleå forwarden Petter Emanuelsson, som sköt 14 mål i SHL förra säsongen vilket var bäst i laget. Den här säsongen har han gjort tre mål och två assist på de sex matcher som han har spelat. Emanuelsson har stått över från de senaste tre matcherna.


– Petter har haft lite struligt med ljumsken. Han kan vara tillbaka väldigt snart, och det kan dröja. Vi vet inte riktigt där, säger Luleås Ulf Engman.


Petter Emanuelsson är med all rätt lite smånöjd här efter ett mål för Luleå borta mot Djurgården. Foto: Bildbyrån.


– Han är en del på is också, men det finns inget klart besked.


Förra säsongen missade Petter Emanuelsson tio matcher, men var ändå målbäst i Luleå.


– Han hade ifjol att han var lite grann med och så behövde han vila nån match, och så var han med och så behövde han vila nån match. Det är inget bra när det är tillbaka.


Så det är samma typ av ljumskproblem?


– Jag tror det. Det är vad han säger i alla fall. Vi hoppas att han snart är tillbaka. Med en bra start på säsongen så behöver vi ju inte stressa. Det viktiga är att han inte blir borta över en längre period så man kan vila en match extra hellre för att det ska kännas att det blir riktigt bra, säger Engman.


För backvärvningen från Linköping, Eddie Larsson, handlar frånvaron om en hjärnskakning. Larsson har inte spelat sedan bortamatchen mot Djurgården i Stockholm den 8 oktober.


Luleåbacken Eddie Larsson. Foto: Bildbyrån.


– Eddie har haft hjärnskakningar. Han är på gång och han var och såg matchen (i torsdags mot Leksand) och börjar må bra. Jag hoppas att han kan vara tillbaka nästa vecka, säger Ulf Engman.


LÄS MERLuleåchefen hoppas att Karjalaturneringen ställs in: "Känns så där"


I Luleå har förra årets poängkung i laget, kaptenen Erik Gustafsson, kopplat greppet om ledningen i poängligan genom att ha producerat två mål och åtta assist på nio matcher.


– Jag tycker att det är seriens bästa spelare totalt sett bland alla spelare. Det har varit lite upp och ner och jag tror även han kommer att kunna bli ännu bättre längre fram. Sedan har poängen trillat in bra. Han är ju grym, berömmer Ulf Engman.


Och passar även på att lyfta Gustafssons backpartner:


– Sedan har Victor Berglund imponerat stort. Det är inte så lätt att komma första året till SHL. Han hade inte en jättestor roll i Modo ifjol heller tycker jag så han har verkligen börjat fantastiskt bra.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons