Leksands satsning för att lyfta – använder dubbla målvaktstränare


14 oktober

Leksand tar ett nytt grepp för att lyfta sina målvakter Janne Juvonen och Axel Brage till nästa nivå.

Med hjälp av dubbla målvaktstränare ska man lyckas.

– Det är väl så att man ser lite olika saker, man tänker på lite olika sätt, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Förra säsongen slutade Leksand näst sist i SHL och laget släppte in näst flest mål (168) tillsammans med Brynäs och bara jumbon Oskarshamn (180 mål) var värre.


Leksand har ett år kvar på sitt kontrakt med målvakten Janne Juvonen och har förlängt kontraktet med Axel Brage. Förra säsongen hade Juvonen den 18:e bästa räddningsprocenten (88,86) i SHL medan Brage slutade på tolfte plats (90,94).


För att ytterligare förbättra målvaktsspelet har målvaktstränaren Alexander Millner, som redan finns i Leksands IF, på dam-, junior- och ungdomssidan, fått rycka in och hjälpa till i SHL också.


– Just nu är de två målvaktstränare som jobbar med båda våra målvakter. Det är väl så att man ser lite olika saker, man tänker på lite olika sätt, säger Leksands general manager Thomas Johansson.


LÄS MERLeksands kapten om lönesänkningen, kritiken i C More och SHL-starten


I slutet av augusti började Millner att vara med på isträningarna en gång i veckan. Men sedan SHL-säsongen kom igång har det jobbet intensifierats. Nu är både Jonas Levén och Alexander Millner med på isen under Leksands träningar.


– Man behöver bolla saker med varandra och då behöver man också vara närvarande för att kunna ha en känsla att förmedla. Det är så vi tänker nu med vårt målvaktstränarteam, att de ska få jobba lite grann tillsammans med lite olika infallsvinklar och kunna lägga ännu mera fokus på att utveckla våra målvakter, säger Thomas Johansson.


Axel Brage i samspråk med målvaktstränaren Jonas Levén under en bortamatch mot Rögle förra säsongen. Foto: Bildbyrån.


Leksand är enda lag i SHL med att ha två målvaktstränare på träningarna. Alexander Millner har fullt upp.


– Han har sitt andra uppdrag också som är att jobba med juniormålvakterna och ungdom och dam. Han har rätt mycket att göra utöver det. Förut var han med en gång i veckan. Nu är han med i stort sett varje träning på isen, säger Thomas Johansson.


LÄS MERJonas Ahnelöv nära comeback för Leksand: "Inom en snar framtid"


– Utifrån det delar de tankar och idéer om hur både Brage och Juvonen ser ut och förhoppningsvis kan hjälpa dem att ta ett steg till i sina målvaktskarriärer.


Efter sex matcher i höst har Janne Juvonen den tionde bästa räddningsprocenten (90,26). Axel Brage har ännu inte spelat någon hel match.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons