HockeyNews
PLUS

Ett första besked om skadade Djurgårdsbacken

(15765) Tom Nilsson/Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsbacken Tom Nilsson missade 4–3-förlusten mot Oskarshamn på grund av en fotskada.

Och den första rapporten om hans frånvarotid är inte så ljus.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


I matchen mot Oskarshamn på Hovet var backen Tobias Ekberg tillbaka efter två matchers frånvaro på grund av skada. Men Tom Nilsson saknades efter att ha klivit av mot Luleå och landslagsmeriterade Nilsson blir borta i minst en månad.


– Han kommer inte att spela före landslagsuppehållet, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Det innebär att Tom Nilsson kommer att missa Djurgårdens kommande åtta matcher och vill det sig väl är han spelklar till bortamötet med Oskarshamn den 10 november. Men ännu är inte utredning runt hans fotskada klar.


– Han väntar fortfarande besked från en magnetröntgen av foten, säger Joakim Eriksson.


Djurgården ser ut att få tillbaka forwarden Linus Andersson till torsdagens match borta mot Linköping. Andersson följde matchen mot Oskarshamn från läktarplats och tror sig kunna spela igen mot LHC efter att nu ha stått över tre matcher på grund av en skada på överkroppen.


Oskarshamns tränare Martin Filander och Djurgårdens tränare Robert Ohlsson efter mötet på Hovet. Foto: Mattias Ek.


Djurgården lyckades inte följa upp 3–2-vinsten mot Luleå med en ny seger eller ens poäng hemma mot Oskarshamn, som ryckte åt sig en 3-1-ledning och som kunde avgöra genom Filiph Engsund i den tredje perioden.


– Jag är stolt över prestationen, jätteglad över resultat. Det var väldigt jämnt, säger IKO-coachen Martin Filander.


Det var mindre glatt från Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


– Missnöjd. Gillar det inte alls. Ett par beslut är inte tillräckligt bra för oss. Jag tycker det blir kostsamt med några beslut vi tar, både med pucken och i utvisningssituationer. Utvisningarna fällde oss nere i Ängelholm (3–5 mot Rögle) och idag tycker jag att det och beslut med pucken fäller oss, säger Ohlsson.


Djurgårdscentern Michael Haga fick matchstraff (5+20 utvisningsminuter) för en huvudtackling och Henrik Eriksson fick 2+10 minuter för en tackling i ryggen på Oskarshamns Philip Samuelsson.


– Det blir ett hafsigt Djurgården. Det kändes som vi var på spåren i början av matchen och hade en bra gameplan. Det var mycket som kändes bra, men vi halkar ur det och vi har oss själva att skylla, så det känns inget roligt, säger Robert Ohlsson besviket.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)