HockeyNews
PLUS

Leksandspelarna reducerar sina löner: "Dra vårt strå till stacken"

(15747) Patrik Zackrisson
Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

För några dagar sedan gick Djurgården ut med att spelartruppen kommer avstå de rörliga delarna av lönen i sina kontrakt. 
Under fredagen meddelade Leksands IF att även deras spelare kommer att reducera sina löner fram till årsskiftet. 

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I går kom beskedet att det fortsatt bara är 50 personer som tillåts på publika evenemang. Ett besked som inte underlättar för bland annat Sveriges elitklubbar rent ekonomiskt. 

Djurgårdens spelartrupp bestämde för några dagar sedan att de kommer avstå från de rörliga delarna i sin lön, för att på så sätt inte kosta klubben lika mycket pengar. Nu följer Leksands IF efter. 

– Vi har haft en diskussion allihopa, från min sida väldigt transparent, från både spelarsidan och från klubben också. Vi har kommit överens om en lönereduktion fram till sista december, säger Leksand vd Andreas Hedbom på klubbens facebooksida. 

LÄS MER: Så gick det till när DIF-spelarna sänkte sina löner: "Alla stod bakom" 

Beskedet till spelarna kom inte som någon blixt från klar himmel, utan det har enligt lagkaptenen Patrik Zackrisson hela tiden varit en bra dialog från klubbens sida. 

– Det har varit jättetydligt, ledningen har informerat oss hela vägen och förklarat situationen och hur vi ligger till i föreningen. Vi spelare förstår att det är tuffa tider och känner väl att vi vill chippa in och dra vårt strå till stacken. Vi vill ju också kunna fortsätta spela ishockey, säger Zackrisson på Leksands facebooksida. 

Med den lönereduktion som nu införs så kommer klubben spara miljonbelopp enligt Andreas Hedbom. Men det finns även ett symbolvärde i det hela. 

– Vi vill ju driva den här föreningen framåt och ta oss igenom den här pandemin. Då är det här en del att ta oss igenom den här biten, så det är olika delar. Både ekonomiskt, absolut, det handlar om miljonbelopp för föreningen till sista december. Men sen är det även ett symbolvärde, tycker jag, säger han. 

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)