HockeyNews
PLUS

Beskedet: Fortsatt 50 personer på idrottsevenemang

(15601) Amanda Lind-Hovet
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Redan i september skulle regeringen ha kommit med ett besked kring publikfrågan på kultur- och idrottsevenemang. 
Något sådan kom inte då, utan istället sa man att en eventuell höjning från 50 till 500 personer kan komma att träda i kraft från den 15 oktober. 
Så blir det inte.

Det har varit en fråga på mångas läppar under en längre tid. Hur blir det med ett eventuellt undantag för en publik på 500 personer istället för 50 personer på idrottsevenemang? 

Ett besked från regeringen skulle ha kommit i slutet av september, men så blev inte fallet. Inte heller under torsdagen togs ett beslut om att höja publikkapaciteten. 

– Vi vet att kulturen och idrotten har det svårt. Men just nu är det inte lämpligt att fatta ett beslut om förändringar, säger socialminister Lena Hallengren på dagens presskonferens. 

Utvecklingen av smittspridningen har länge sett bra ut i Sverige. Under den senaste tiden har den däremot ökat och det är på grund av det som ett undantag för publik inte kan göras, menar regeringen.

– Jag förstår att det här är ett besked som gör väldigt många besvikna, säger kulturminister Amanda Lind. 

När ett nytt besked kan komma i frågan är i nuläget oklart. Enligt socialministern så vill de komma med ett sådant så snabbt som möjligt, men det är läget med smittspridningen som bestämmer. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)