HockeyNews
PLUS

Tom Wandell redo för comeback: "Hade uppemot 40 graders feber"

(15658) Tom Wandell/Djurgården
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården blev av med två forwards och en back mot Malmö.

Men efter två matchers frånvaro på grund av sjukdom är erfarne centern Tom Wandell redo för comeback.

– Nu är det bra. I söndags hade jag uppemot 40 graders feber, faktiskt. Då var man inte kaxig, säger Wandell till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den NHL-meriterade centern Tom Wandell, 33, missade Djurgårdens SHL-start och kunde varken spela mot Frölunda eller Malmö på grund av en influensa.


Samtidigt som Djurgården mötte Frölunda på Hovet i söndags låg Wandell nedbäddad i 40 graders feber.


– Jag tänkte på det, att det måste vara 20 år sedan som jag mätte upp så mycket. Man blir lite skraj. Det här måste vara nåt speciellt, liksom, säger Wandell till HockeyNews.se efter fredagsträningen inför matchen mot Rögle.


LÄS MERNytt avbräck bland Djurgårdens forwards – och en back gör SHL-debut


Med så kraftiga symptom på influensa är det obligatoriskt med testning under coronapandemin.


– Jag tog covidtester och det var negativt. Det var på ett sätt både bra och dåligt kan man tänka. Om det hade varit det så kanske man hade missat en match till, men kanske sluppit det sedan för nu kanske man får det under säsongen. Nu är det skönt att vara tillbaka på isen, säger Tom Wandell.


Djurgården har fått forwarden Dick Axelsson avstängd och forwarden Linus Andersson skadad, vilket gör att Tom Wandells återkomst är extra välkommen. Wandell används för defensiva uppgifter.


– Det är mycket som händer, det är det ju. Det är viktigt att ha en bred trupp så att man kan fylla platserna. För min del blir det mycket boxplay och ta tekningar i egen zon. Det är lite som förra året.


Tom Wandell (t v, i vit tröja) är tillbaka i Djurgården efter sjukdom och gör sin första SHL-match för säsongen mot Rögle. Foto: Mattias Ek.


Tom Wandell, som förra säsongen gjorde tolv poäng på 48 matcher, kunde inte ens titta på Djurgårdens match mot Frölunda (0–2) på grund av den höga febern.


– I söndags låg jag helt däckad. Jag hörde att det var ganska bra på vissa plan ändå, men vi måste upp lite grann. Samtidigt, släpper du in en kasse och ett i öppet mål, så… Det är klart att man måste göra mål också för att kunna vinna och det blev det ju inte, säger han.


Men han såg Malmömatchen i Djurgårdens ”skånska vecka”. Det blev en tämligen klar 3–0-seger.


– Igår såg jag och det var bra. Ett stort steg framåt. Bra för laget att få en självförtroendeboost.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!