HockeyNews
PLUS

Conny Strömberg slutar – har ny karriär i sikte: "En fördel"

(12299) Conny Strömberg
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 2 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyartisten Conny Strömberg, 44, är på väg att lägga ner sin hockeykarriär som spelare.

26 klubbar får räcka. Inom kort kan han ha en ny titel på sitt visitkort.

Conny Strömberg har spelat hockey i hela sitt liv och underhållit publiken med sina eleganta och ibland smått geniala passningar.


Den 10 november fyller han 45 år och coronapandemin ser ut att gör att han tvingas sluta med sin livslånga passion.


– Jaaa, det verkar så. Jag kan inte livnära mig på det. Då är det inte så mycket att göra åt det, om man säger så. Det är därför, säger Strömberg till HockeyNews.se på telefon ifrån Örnsköldsvik.


LÄS MERConny Strömberg klar för sin 26:e klubbadress – här är nya laget


– Annars skulle jag ha fortsatt om jag hade haft nåt lag som kan göra så att man kan spela i alla fall. Men telefonen ringer inte, hehe.


Conny Strömberg har spelat SHL-hockey med Modo och Örebro. Han har spelat i Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och i en rad länder mellan 1994 och 2020. Så sent som våren 2018 var han stor kvalhjälte då Västerås tog klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan. Strömberg öste in 13 poäng på 13 matcher i kvalet.


Nu ser Tegs SK ut att bli hans sista klubb.


Coronapandemin har försvårat för hundratals hockeyspelare att hitta jobb under hösten.


– Det blev extra jobbigt och sen är jag 45 år också. Det är väl de anledningarna. Hade det varit något lag som hade varit riktigt intresserat och kunnat erbjuda nånting så hade jag säkert fortsatt för jag tycker att det är roligt och jag känner ju att jag har två till fem år kvar på hög nivå, säger Strömberg utan omsvep.


Conny Strömberg spelade för AIK 2015. Här i kamp med Malmös Sebastian Strandberg (nu i Djurgården). Foto: Bildbyrån.


– Tro det eller ej, men jag känner mig perfekt i kroppen. Speciellt nu när det blir ännu mer utvisningar och mer powerplay, så får man ännu mer nytta av det. Så känns det nu och det är tanken i alla fall.


LÄS MERHär fortsätter Conny Strömberg sin karriär – blir hans 25:e klubb


Nu väntar ett vägval för Conny Strömberg som mycket väl kan bli kvar inom hockeyns värld – som spelaragent.


– Jag ska göra hockeyagentprovet som preliminärt är den 22 oktober. Jag har gått två utbildningar och sedan är det ett prov för att få licensen. Jag siktar på att göra det där provet. Det är min tanke, säger Strömberg.


Han ser optimistiskt på sitt förmodade nya jobb.


– Jag har en jädra fördel för jag kan ju hockey. Hälften av agenterna har väl inte spelat hockey längre än tills de var tio år. Vissa har väl inte ens spelat. Där känner jag att jag har en fördel om jag tar mig an det, men jag måste klara provet först också. Annars får man göra om det, hehe, säger Strömberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)