Ställs mot Luleå efter tre raka förluster: "Vi har ingen panik i laget"


1 oktober

HV71 har fått en tuff start på SHL-säsongen med tre raka förluster.
Nu är förhoppningen att vändningen ska komma mot tuffast tänkbara motstånd – Luleå på bortaplan i Norrbotten.
– Vi har ingen panik. Vi vet vilka spelare vi har i laget och vi kommer få igång det här snart, säger Lias Andersson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

HV71 har under sommaren byggt ihop ett lag som placeras i toppen av SHL. En stark utmanare i kampen om SM-guldet.

Anton Wedin har återvänt från Nordamerika och gör sin första säsong i klubben. Fredrik Forsberg är ytterligare ett nyförvärv som bombade in 32 mål i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

Emil Andrae och Zion Nybeck är tillsammans med JVM-målvakten Hugo Alnefelt stora talanger som ser ut att snabbt kunna bidra på SHL-nivå.

Alnefelt väntar på sin säsongsdebut. Foto: Bildbyrån

Men efter tre spelade matcher är laget fortfarande utan poäng och ligger sist i tabellen – en minst sagt oväntad start på säsongen.

– Det har varit en tuff start på SHL men vi har som sagt ingen panik. Det har varit stabilt i övrigt och vi har tränat på i lugn och ro och haft en lång och bra försäsong, säger NHL-lånet Lias Andersson som samtidigt bryter ner de tre inledande matcherna:

– Tittar man på matchen mot Frölunda så är dom bättre än oss och gör två mål i powerplay och vi gör inte mål på våra lägen och dom vinner rättvist. Sen tycker jag vi ska vinna mot Örebro men har motstuds i den matchen när det gäller alla utvisningar. Mot Rögle är en en jämn och tät match som avgörs efter lite misstag i slutet av matchen.

Andersson manar till fortsatt lugn för HV71.

– Vi har ingen panik i laget och det är 49 matcher kvar och det finns gott om tid att jobba i kapp det här. Vi vet vad vi kan och vilka spelare vi har i laget och vi kommer att få igång det här snart, säger han.

Anton Wedin har levererat direkt i nya klubben. Foto: Bildbyrån

Andersson har gjort 1+1 inledningsvis och kedjekamraten Anton Wedin har 2+1 på tre matcher. Tredjelänken Linus Sandin är än så länge poänglös.

HV71 hoppas att vändningen ska komma på torsdag när man ställs mot Luleå på bortaplan. Ett Luleå som slutade etta i tabellen förra säsongen och laget har inlett årets säsong med två raka segrar.

– Det blir ett riktigt test för oss och en tuff match mot seriens kanske bästa lag sett till förra året och att dom har startat bra nu. Men vi vill vara ett lag som är med och slåss där uppe och då ska man kunna åka upp till Luleå och vinna såna här matcher, säger Andersson.

På väg bort från NY Rangers. Foto: Bildbyrån

21-åringen ägs fortfarande av New York Rangers och är utlånad till HV71 – igår stod det klart att Rangers köper ut målvaktslegendaren Henrik Lundqvist från resterande delen av sitt kontrakt efter 15 säsonger i klubben.

– Jag hoppas allt kommer lösa sig på ett bra sätt. Jag unnar ”Henke” all framgång och jag hoppas att han får ett värdigt avslut. Det är han värd, säger Lias.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons