HockeyNews
PLUS

Officiellt: Henrik Lundqvist köps ut från kontraktet

(10959) Henrik Lundqvist
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 30 september 2020

Då var det officiellt. På onsdagseftermiddagen meddelade New York Rangers att man köper ut Henrik Lundqvist från det sista året på kontraktet. 

Redan inatt kom uppgifterna från New York Posts insiderguru Larry Brooks att Rangers kommer köpa ut det resterande året på Lundqvists sjuårskontrakt. Under onsdagseftermiddagen kom det officiella beskedet från klubben att så blir fallet.

I ett långt pressmeddelande tackar klubben av honom.

"Vi vill tacka Henrik för hans omätbara insatser för New York Rangers. Från den tidpunkt då jag träffade Henrik när han först kom till New York 2005, har han varit den ett fulländat proffs. Hans enorma arbetsmoral, passion för spelet och kärleken till Rangers och New York som stad gjorde det möjligt för honom att bli en av de största målvakten i hockey och en av de bästa spelarna i vår franchisehistoria. Vi önskar  Henrik och hans familj det bästa framöver.", skriver Rangers president John Davidson i pressmeddelandet.


Henrik Lundqvist har under sin 15 år långa sejour i klubben hunnit med tolv slutspel, varav en finalförlust mot Los Angeles Kings 2014. 

Vad 38-åringen ska göra härnäst är i dagsläget oklart, men enligt brorsan Joel Lundqvist är dörren för en återkomst till Frölunda i alla fall stängd. 

– Jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte, sa Joel Lundqvist till HockeyNews.se i söndags. 

LÄS MER: Dörren till Frölunda är stängd – Lundqvist om spekulationerna

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS