HockeyNews
PLUS

Svårt jobb för Brynäschefen: "Vet vad vi behöver ha in"

(15501) Brynäs/Michael Sundlöv
Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2020

FacebookXWhatsApp

Michael Sundlöv vet redan nu hur han skulle vilja förändra spelartruppen till nästa säsong.

Elva spelare har utgående kontrakt.

Men coronapandemin ställer till det för Brynäs sportchef.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Michael Sundlöv är sedan ett och ett halvt år tillbaka som sportchef i Brynäs. Han var hjärnan och lagbyggaren då Gävleklubben vann sitt senaste SM-guld 2012.


Årets SHL-säsong började med en riktig snyting för Brynäs, som föll hemma mot Oskarshamn i torsdagens premiär med svidande 5–2.


Men för Sundlöv gäller det att ha en tydlig planering på både kort och lång sikt. Vanligtvis är han så här års redan långt framme i planeringen inför nästa säsong (2021/2022). Exempelvis har SHL-konkurrenten Rögle de senaste veckorna förlängt kontrakten med Anton Bengtsson, Niklas Hansson, Samuel Jonsson och Daniel Zaar.


På fredagen meddelade Skellefteå att Andreas Wingerli fått nytt avtal och HV71 hade samtidigt gjort klart med både Emil Andrae och Zion Nybeck till och med 2023.


Brynäs har visserligen en stabil likviditet för tillfället, vilket underlättar den löpande verksamheten. Men hur det ska bli nästa säsong, efter coronakrisen, kommer att avgöra vilket lag Brynäs och Michael Sundlöv då kan ställa på isen.


– Jag är nog mer intresserad av att se att vi överlever den här säsongen med allt vad det innebär och alla dystra rapporter som kommer om inte publik, och ekonomi, och allt vad det är, säger Sundlöv till HockeyNews.se.


LÄS MERStjärnvärvningen blir Molins nya lekkamrat: "Jag har haft några speciella år"


– Mitt jobb är att titta framåt också. Men att gå och fråga om en spelarbudget, som är ganska väsentligt om jag ska kunna sätta en trupp nu till nästa år, är ungefär som att fråga om jag kan ta ner månen…


Brynäsforwarden John Persson är en av de elva spelarna med utgående kontrakt till nästa SHL-säsong. Foto: Bildbyrån.


Brynäs gör hela tiden satsningar för att få in mer pengar till klubben för att säkra att det finns en morgondag bortom coronapandemin. Under sommaren tog klubben till en swishkfmpanj för att få in snabba pengar till värvningarna av Simon Bertilsson och Patrik Berglund med hjälp av fans och sponsorer. Det gav ett mångmiljonbelopp.


Men för Michael Sundlöv är det oklart hur mycket pengar han kan lägga på nästa spelartrupp och därmed är det inte heller säkert vilka spelare som får nytt kontrakt eller vilka som ska värvas in.


– Jag vet naturligtvis vilka kontrakt som går ut och vad vi skulle behöva förändra och vad vi behöver ha in. Men därifrån till att vi kan vara konkreta redan nu är en utopi. Det är inte ens nära, säger Michael Sundlöv.


Fakta/Elva spelare i Brynäs SHL-lag har utgående kontrakt inför kommande säsong


Målvakt: Samuel Ersson.


Backar: Niclas Andersén, Josef Ingman, Alexander Lindelöf, Jonathan Sigalet.


Forwards: Samuel Asklöf, Oscar Birgersson, Jaedon Descheneau, John Persson, Tomi Sallinen, Samuel Solem.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)