HockeyNews
PLUS

Stjärnvärvningen blir Molins nya lekkamrat: "Jag har haft några speciella år"

(15491) Molin Berglund
Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2020

FacebookXWhatsApp

Emil Molin gjorde har gjort stor succé i Brynäs sedan återkomsten efter ett par skadedrabbade säsonger.

Nu kliver han äntligen in i en säsong med en bekymmersfri sommar bakom sig och han gör det i samma kedja som stjärnvärvningen Patrik Berglund.

– Egentligen borde jag inte ha spelat några matcher överhuvudtaget i Malmö. Det jag ser fram emot mest nu är bara att komma helt redo från start, säger Molin till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Skadorna på Anton Rödin och Greg Scott tillsammans med sjuke Nicklas Danielsson har fått Brynäs ledning att behöva tänka om när det gäller formeringen av toppkedjorna.

När pucken släpps i SHL-premiären mot Oskarshamn i kväll kommer Emil Molin få Patrik Berglund och Jaedon Descheneau som kedjekamrater.

– Personligen har det känts ganska bra på försäsongen. Sen har man fått spela med lite olika folk men det är så det är när vi har skador och lite sjukdomar, säger Emil Molin.

Hur ser du på er kedja inför premiären?

– Det känns bra, vi ska nog kunna göra det bra tillsammans.

Hur är det att spela med Patrik Berglund?

– Han är skicklig. Och han har det där lilla extra som han kan plocka fram i avgörande lägen och om jag spelar bra så vet jag att han också kommer göra det så det här ska bli riktigt roligt, säger Molin.

Molin levererade storartat i vintras. Foto: Bildbyrån

I fjol levererade 27-åringen 26 poäng (13+13) på 38 matcher i grundserien efter att han lämnat Malmö och flyttat hem till Gävle.

Nu har Molin ett nyskrivet tvåårskontrakt och han är en viktig pjäs i det nya lagbygget med ny ledarstab.

– Jag har haft några speciella år men det jag ser fram emot mest just nu är att komma redo från start. Jag har haft två somrar i rad och en hel säsong när jag inte kunnat träna ordentligt utan bara kört rehab och ibland spelat matcher på det. Man försöker intala sig själv att det ska gå men egentligen borde jag inte ha spelat några matcher överhuvudtaget i Malmö.

Berglund – en tung värvning av Brynäs. Foto: Bildbyrån

När Molin kom till Brynäs förra året fick laget ordning på sitt powerplay-spel men framför allt så var det helheten i spelet som till slut satt där det skulle.

– Man kan producera och göra 15 andra-ass i powerplay men ändå inte spela särskilt bra men i slutet av säsongen kände jag ändå att spelet över lag var helt okej.

Molin ser fram emot kvällens SHL-premiär med Peter Andersson i båset – Brynäs nye tränare som kommit in med målsättningen att få stabilitet i föreningen.

– Vi tog in nya tränare för att vi ville ha en förändring och det har det blivit också. Sen är det svårt att säga så mycket efter försäsongen men allt känns spännande och vi ska bli bättre och bättre under säsongen, säger Molin.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)