AVSLÖJAR: Rögle vill ersätta Lavoie med ny topptalang – här är namnet man jagar

20 september 2020

Raphael Lavoie lämnade Rögle igår. Nu kan HockeyNews.se avslöja att klubben vill ersätta honom med en ny topptalang från Nordamerika.
Enligt uppgifter jobbar man på att värva in Cole Caufield. SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Timmar före matchstart mot Linköping avslöjade Expressen att Rögle nyttjar möjligheten att bryta kontraktet med Raphael Lavoie. 

Efter 6–4 segern bekräftade klubben det på sin hemsida och i en intervju med HockeyNews.se sa klubbens sportchef Chris Abbott såhär.

– Inget vågat, inget vunnit antar jag. Vi tog över Raphael för att se om det var en bra lösning för honom, oss och Edmonton Oilers. Ett beslut behövde fattas inför idag och vi kände att det var bäst för alla att ta det här beslutet då vi hade möjligheten att bryta kontraktet. Vi kände att det var ett rimligt beslut för oss, han är en bra spelare och har en ljus framtid men med en hel och frisk trupp så skulle han inte ta plats just nu. 


Nu kan HockeyNews.se avslöja att klubben är på väg att ersätta Raphael Lavoie med en ny topptalang. Enligt uppgifter jobbar klubben hårt för att värva Montreals snajper Cole Caufield. 


– Jag har ingen kommentar till det, säger Rögles sportchef Chris Abbott när han konfronteras med uppgifterna. 


Kan du dementera det?


– Ingen kommentar. 


Cole Caufield draftades av Montreal som totalt 15:e spelare i förstarundan i förra årets NHL-draft, men har ännu inte skrivit på något NHL-kontrakt. Den gångna säsongen spenderade han på college där han stod för 36 poäng på 36 matcher. Han spelade även JVM för USA förra året, där blev det två poäng på fem matcher. Året innan det var han med och vann hela U18 VM:s skytteliga när USA tog silver, efter att ha förlorat mot Småkronorna i finalen. 


Talangen beskrivs som en speedig forward med ett riktigt vasst skott. För några dagar sedan uttalade sig Montreals general manager Marc Bergevin om supertalangens situation. Klubben menar att den bästa lösningen vore att amerikanen spenderar säsongen i Europa. 


– Att skriva kontrakt med honom och sedan låta honom gå och vänta på att spela hjälper oss inte. Det viktiga för oss är att han kan spela mellan september och november. Helst skulle vi se att han tillbringar året i Europa, säger klubbens GM i en intervju med den kanadensiska tidningen Lacrosse.