HockeyNews
PLUS

Widing kluven om framtiden: ”Det är kanske en bra tid att kliva ur”

(15350) Daniel Widing
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

FacebookXWhatsApp

38-årige Daniel Widing är utan kontrakt vid säsongsstarten för andra gången på två år. Nu är han kluven om fortsatt spel.
– Det ska vara något väldigt bra som dyker upp om det ska bli något, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Den 38-årige SHL-profilen Daniel Widing avslutade förra säsongen i Djurgården,  men fick inget nytt kontrakt med Stockholmsklubben. 

Nu är han för andra gången på två år utan kontrakt när säsongen drar igång.

– Jag är van och har gjort det här i några år nu. Jag tränar på litegrann och kikar vad som händer. Det ska vara något väldigt bra som dyker upp om det ska bli något, säger Widing som även börjat planera för livet efter karriären: 

– Jag har kollat på lite grejer som man kan göra efter karriären. Det har man tid för att göra efter träningar och sånt. 

Vad är det för grejer?

– Det är ingenting som jag pratar om utåt. Det håller jag för mig själv. Det finns lite saker att gör, men det är något jag säkert kan hålla på med om jag fortsätter spela också.

– Blir det ingen hockey så kanske man åker på något litet äventyr med familjen eftersom man varit upplåst så länge. Vi får se lite.

Är ditt mål att fortsätta spela?

– Det finns ju där absolut. Jag har drivkraften kvar, men den är kanske inte 120-procentig som den har varit. Sannolikheten att det kommer något bra förslag vet man ju inte. Det har ju gjort det de två senaste åren, men man vet inte. 

Widing avslutade förra säsongen i Djurgården. Foto: Bildbyrån

38-åringen bor kvar nere i Skåne och Helsingborg och håller igång på egen hand. 

– Det är jag van med. Det är bara att kriga på och köra så hårt det går. Men jag har inte varit på is i träningsform, utan bara lite lätt. 

Var kan du tänka dig att spela?

– Det ska ju kännas rätt när man får det där samtalet, det ska liksom kännas i magen att det är det här man vill göra. Det är några gånger det ringt och man inte fått den där känslan. Inte i år dock, för det har varit väldigt tyst i år. 

Har du tänkt tanken att det kan vara över?


– Ja, men det har jag tänkt de senaste fyra åren höll jag på att säga. Är det så så är det så, då är det väl menat. Det är ju ett tråkigt slut isåfall, jag trodde jag skulle få mig ett sista slutspel och det hade väl varit ett bra avslut. 

– Sen blev det såhär och då tänker man, ska man sluta så? Men det är kanske inte helt fel. Det är kanske en bra tid att kliva ur allting eftersom det är som det är med allting. Det är mycket restriktioner, de flyttar matcher och det är ingen publik. Vi får se helt enkelt. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)