HockeyNews
PLUS

"Ett lag kan åka på en förkylning så har du fem gubbar borta"

(12618) Erik Josefsson/Växjö
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2020

FacebookXWhatsApp

Växjös lagkapten Erik Josefsson var spelklar redan i förra veckan efter sin handledsoperation i våras.

Men en förkylning i coronatider satte stopp. Vanliga förkylningar kan ställa till det för SHL-lagen under säsongen.

– Ett lag kan åka på en förkylning så har du fem gubbar borta. Det är mycket sånt som kommer att spela roll, säger Josefsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På försäsongen är Växjö Lakers en av de SHL-klubbar som dras med skadebekymmer. Backklipporna Miika Koivisto och Ilari Melart kommer att missa flera månader och man har värvat spelskicklige Teemu Eronen för att täcka upp för Koivisto.


Marcus Davidsson börjar närma sig comeback, men är kvar på skadelistan.


Mot HV71 är lagkaptenen Erik Josefsson tillbaka och redo att göra sin första match på försäsongen. Den defensivt skicklige centern skulle ha gjort comeback mot Oskarshamn i förra veckan, men då åkte han på en förkylning. Och det blir en stor grej under coronapandemin.


– Eftersom det är coronaprotokoll och allt som gäller så får man stanna hemma även vid förkylning. Jag missade delar av förra veckan och är tillbaka i träning nu igen. Det ska bli skönt att spela, säger Josefsson.


När den dubble SM-guldvinnaren signalerade att han hade blivit förkyld följde Växjö SHL:s medicinska riktlinjer.


– Vi fick göra ett coronatest och jag har bara varit hemma med familjen. Vi har legat sjuka hela familjen, men det var ingen corona. En klassisk förskoleförkylning. Det var de första två veckorna på dagis för lillkillen så då inkasserar man en sån förkylning på en gång.


Växjös Erik Josefsson har genomgått en handledsoperation sedan förra säsongen. Nu är han klar för comeback. Foto: Bildbyrån.


Erik Josefsson förväntar sig inga stordåd av sig själv när han åker med sina lagkamrater för att möta HV71 i Husqvarna Garden på tisdagen.


– Matchformen kommer säkert att vara bedrövlig. Alla andra lag och spelare har väl spelat fem matcher så kommer man in och spelar sin första. Det blir nog lite tufft imorgon, men det är lika bra att ta tjuren vid hornen och komma in i det och spela. Det blir nyttigt. Det är lite skillnad på matchtempo jämfört med träning och få pulsen från matcherna och det här. Det behövs verkligen, säger Josefsson till HockeyNews.se.


LÄS MERTre Växjöspelare opererade – han kan missa säsongsstarten: "En risk"


Växjö fick en tung start på förra säsongen och slutade på en tionde plats i SHL-tabellen. I år är tanken att Lakers ska lyfta med hjälp av nyförvärv som Joel Persson och Robert Rosén.


– Det ser väl helt okej ut, tycker jag. Vi har fått in lite spets och stabilitet. Sedan ska man ha lite flyt med skador och sjukdomar. Ett lag kan åka på en förkylning så har du fem gubbar borta. Det är mycket sånt som kommer att spela roll, säger Josefsson.


– Men jag tycker att sammansättningen ser bra ut, och lovande. Det är det man får utgå ifrån.


Växjö vann förra försäsongsderbyt mot HV, i Vida arena, med klara 5–1.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)