HockeyNews
PLUS

Almtunas nästa NHL-drag – lånar in förre JVM-målvakten

(8003) Filip Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2020

FacebookXWhatsApp

Almtuna fortsätter att låna in förstärkning från NHL-klubbarna. Under onsdagen meddelade klubben att man plockar in den 22-årige, tidigare JVM-målvakten Filip Larsson på ett korttidslån.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 


Almtuna har redan plockat in backen Gustav Lindström och forwardsen Johan Södergran och Tim Söderlund på lån från NHL. Nu ansluter nästa NHL-förstärkning från Detroit Red Wings i form av målvakten Filip Larsson. Det meddelade klubben i ett pressmeddelande på onsdagen.


– Jag är glad att det har löst sig efter att ha tränat med laget i ett par veckor. Det känns jäkligt kul att få den chansen. Det blir min första seniortid i Sverige efter att ha bott tre år i USA så jag ser fram emot att komma in i laget och att spela matcher med dom, säger Filip Larsson till Almtunas officiella hemsida. 


Kontraktet sträcker sig fram tills det att NHL-camperna startar, precis som för de övriga NHL-lånen. 


Filip Larsson lämnade Sverige och Djurgården 2017 och har sedan dess spenderat tre år i Nordamerika, där han vaktat kassen i USHL, NCAA (college), ECHL och AHL. Sedan tidigare har han även JVM-spel med Juniorkronorna på meritlistan.


Almtuna har nu tre målvakter på kontrakt, däribland etablerade Erik Hanses, som anslöt från Modo inför säsongen. 


Filip Larsson har en hög kapacitet. Han är en tekniskt skicklig målvakt och även taktiskt medveten, spelar konsekvent efter en tydlig och enkel spelidé utifrån sina styrkor. Filip är skicklig på att förflytta sig stående och nere. Han är klok i sina beslut i val av arbetsställning efter position i förhållande tillpucken och han räddar oftast samlat med stora marginaler, säger Almtunas målvaktstränare Sebastian Jonsson. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)