Holtz tvåmålsskytt när Juniorkronorna vann mot Almtuna

(15070) Juniorkronorna
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 27 augusti 2020

UPPSALA. Säsongen är officiellt igång för Juniorkronorna.
Djurgårdsforwarden Alexander Holtz gjorde två av målen när Almtuna besegrades i Gränby Ishall.

Presenteras av:

IQ fuel makes you better, for real!

Juniorkronorna öppnade matchen bäst och Lucas Raymond fick ett friläge redan i första bytet.

Han lyckades inte spräcka nollan den gången och några minuter senare träffade Arvid Costmar målramen efter en offensiv tekning i powerplay.

I stället var det Almtuna som öppnade målskyttet – Martin Mellberg hittade rätt bakom Calle Clang i kassen men ledningen skulle inte stå sig särskilt länge.

När Juniorkronorna återigen fick chansen i spel fem mot fyra så kvitterade Alexander Holtz, framspelade av Elmer Söderblom som stod för ett starkt arbete framför kassen i den spelformen.

Kort efter kvitteringen tog man också ledningen. Arvid Costmar höll sig framme på nytt men den här gången gick det bättre efter en tilltrasslad situation framför målet.

I mittperioden fortsatte utvisningarna att dugga tätt och båda lagen fick gnugga på sitt powerplay-spel.

Hampus Harlestam kvitterade till 2–2 och det stod sig fram till andra pausvilan.

Tidigt i tredje perioden gjorde Juniorkronorna ett avgörande ryck.

Alexander Holtz hittade en lucka vid första stolpen i spel fem mot fyra efter bara 40 sekunder och drygt en minut senare ökade Helge Grans på till 2–4.

Juniorkronorna vann i säsongens första träningsmatch och redan i morgon ställs Tomas Monténs landslags mot Enköping.

•••

Almtuna–Juniorkronorna 2–4 (1–2, 1–0, 0–2)

Första perioden: 1–0 Martin Mellberg (Jesper Norbäck, Hampus Harlestam), 1–1 Alexander Holtz (Elmer Söderblom, Lucas Raymond), 1–2 Arvid Costmar (Simon Holmström, Noel Gunler).

Andra perioden: 2–2 Hampus Harlestam (Martin Mellberg, Jesper Norbäck)

Tredje perioden: 2–3 Alexander Holtz (Eric Hjorth, Lucas Raymond), 2–4 Helge Grans.

Skott: 18–35 (4–17, 9–11, 5–7)

Domare: Peter Lyth.