Affären med Pittsburgh sprack – nu får Luleå hoppas på Toronto

26 augusti 2020

Luleås överenskommelse med NHL-klubben Pittsburgh om att låna den talangfulle forwarden Filip Hållander har gått i stöpet efter Pittsburghs trejd med Toronto.

Nu är frågan om Hållander kommer att spela i Luleå till hösten.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På tisdagskvällen genomfördes en utbytesaffär mellan NHL-klubbarna Pittsburgh och Toronto där en rad spelare fick byta klubb.


Bland de som får byta Pittsburgh mot Toronto finns Luleåforwarden Filip Hållander. Tanken var att han skulle spela med Luleå såvida han inte tog en plats i Penguins.


Nu återstår det att se om Toronto kan tänka sig att låna ut 20-årige Hållander till Luleå.


– Vi hade en överenskommelse och ett låneavtal med Pittsburgh som jag räknar med bara är försvunnet nu, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Filip Hållander (t h) i Luleås träningsmatch mot Modo förra veckan. Foto: Bildbyrån.


Engman och hans kollega Stefan ”Skuggan” Nilsson har ett arbete framför sig att göra för att lyckas lösa Filip Hållander.


– Vi måste göra ett nytt avtal med Toronto. Vi tror och hoppas att det blir ett likadant, att han ska vara hos oss den här säsongen, men det vet vi inte än. Vi har inte hunnit ha någon kontakt med Toronto ännu, säger Engman.


För två år sedan skrev Filip Hållander, då i Timrå, på ett treårigt rookieavtal med Pittsburgh, vilket gör att han är Torontos spelare kommande säsong också.


– Filip vill ju gärna spela här den här säsongen om han inte platsar i NHL. Förhoppningsvis lyssnar de på honom, säger Ulf Engman.


LÄS MEREfter slutspelsuttågen – tre svenskar inblandade i NHL-lagens bytesaffär


Däremot är det sannolikt att Hållander, som gick i andrarundan i NHL-draften 2018, ska åka på Torontos NHL-camp i november.


– Det förstår jag också om han vill åka på camp. Så kan det säkert bli.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.