HockeyNews
PLUS

Djurgården bemöter uppgifterna om att en NHL-forward är på gång

(14946) Dmytro Timashov/Djurgården
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 19 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården uppges förhandla med den NHL-meriterade forwarden Dmytro Timashov om ett korttidskontrakt.

Här bemöter Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson uppgifterna.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Under onsdagsmorgonen gick sajten Hockeysverige ut med uppgifter om att den kontraktslöse Detroit Red Wings-forwarden Dima Timashov förhandlar med Djurgården om ett kontrakt fram till dess att NHL-camperna drar igång nån gång i november.


Men Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson dementerar detta.


– Det är felaktiga uppgifter. Jag vet inte vad de bygger sina stories på, säger han till HockeyNews.se.


Djurgården har lånat in backen Tobias Björnfot, 19, från NHL-klubben Los Angeles Kings fram till november, men det är tack vare ett undantag som SHL har gjort för de spelare som har ett underliggande SHL-kontrakt, likt det Björnfot har med Djurgården.


LÄS MERDjurgården på väg att få tillbaka stjärnskottet: "Alla är positiva"


På samma sätt har flera SHL-klubbar hämtat hem nyblivna NHL-spelare så att de kan inleda säsongen i SHL i väntan på NHL-campen längre fram i höst.


HV71:s Linus Sandin är en av SHL-spelarna som har ett gällande SHL-kontrakt och därför kan lånas in från NHL till november. Foto: Bildbyrån.


I praktiken anses Tobias Björnfot vara tjänstledig från sitt kontrakt med Djurgården, vilket har gjort det möjligt att också ha ett NHL-kontrakt.


Men Dmytro Timashov har inte samma möjlighet trots att han är kontraktslös då hans avtal med Detroit har löpt ut. För han har inget SHL-kontrakt i botten.


– Nummer ett så får vi inom SHL inte fatta korttidsavtal med NHL-spelare eller spelare som är på väg till NHL. Det är redan tydligt stipulerat, säger Joakim Eriksson.


– Vi får skriva helårsavtal eller helårslåneavtal. Därigenom kan vi inte skriva ett korttidsavtal med Dmytro Timashov.


Och det är inte aktuellt med ett helårskontrakt för Dima Timashov i Djurgården?


– Jag har sagt det förr. Vi har fortfarande en backplats och en forwardsplats som är öppna i vår trupp. Vi har hittills valt att avvakta, säger Eriksson.


– Den situationen fortgår, men det är klart att vi pratar och sonderar marknaden samtidigt. Men det finns inga planer i dagsläget att addera spelare här och nu.


Timashov spelade i Djurgården som junior innan han flyttade vidare till Modo och därefter Nordamerika. Den senaste säsongen spelade han 39 NHL-matcher för Toronto och fem för Detroit.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)