HockeyNews
PLUS

Djurgården på väg att få tillbaka stjärnskottet: "Alla är positiva"

(14738) Tobias Björnfot/Los Angeles/Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 3 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården kan ha en fin förstärkning på gång.

Diskussioner pågår med NHL-klubben Los Angeles om att låna in backen Tobias Björnfot.

– Vi alla tre parter är positiva; Tobias, LA och vi, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Tobias Björnfot kan bli nästa NHL-svensk som börjar kommande säsong i SHL. Den 19-årige stockholmaren som var Los Angeles förstaval i driften 2019 kan komma att spela till och med november i Sverige.


– Vi har en dialog med Los Angeles om att Tobias eventuellt ska återinträda i tjänst i Djurgården och vi upprättar ett låneavtal med dem, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.


– Sedan finns det en hel del aspekter som kommer in och som återstår att se vad de innebär. Det är väl läget just nu.


LÄS MERNHL-klubbens besked: Lennström lånas tillbaka till Frölunda


Tobias Björnfot spelade tre NHL-matcher med Los Angeles under sin första säsong i Nordamerika. JVM-backen spelade även 44 matcher i farmarlaget Ontario och gjorde där 19 poäng (6 mål, 13 assist).


Inom kort kan han vara tillbaka i Djurgårdströjan.


– Det handlar mer om vad som händer på andra sidan Atlanten. När kommer träningscampen att starta? Kommer det att finnas en rookiecamp innan för lagen eller inte? Sådana diskussioner pågår där borta. Dessutom befinner sig Los Angeles i Kalifornien som har haft det ganska jobbigt med covid. Vad blir det för karantän för dem som flyger över till den verksamheten när den startar? Vad innebär det om NHL startar för Tobias? Det är den typen av dialog som vi håller på med och försöker reda ut, säger Djurgårdens Joakim Eriksson.


LÄS MERTrollgubben inleder säsongen i Rögle: "Perfekt för mig"


Tobias Björnfot skulle kunna spela 15-17 SHL-matcher med Djurgården innan han ska tillbaka till Los Angeles för att påbörja förberedelser inför 2020/2021 i NHL eller AHL.


I botten har han ett kontrakt med Djurgården över kommande säsong, men även ett gällande rookiekontrakt med LA Kings som väger tyngre.


Teoretiskt finns det en chans att han spelar hela 2020/2021 i SHL med Djurgården, men sannolikt sticker han till USA i november för att stanna där säsongen ut.


– Oaktat om det blir ett lån så kommer han att åka över till campen för att försöka ta en plats i LA Kings i NHL. Så kommer det att vara. Han är LA:s spelare. Sedan vad som händer därefter eller inte. Det får man se då. Vi har i dagsläget inte ett sajnat låneavtal oss emellan utan vi har den här dialogen, säger Joakim Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)