Colorado på vippen till avancemang efter sju(k) överkörning

(14928) Colorado seger

Publicerad: 18 augusti 2020

Sällan har Colorado gjort sådant skäl för smeknamnet Avalanche som i natt.
Förstaseedet i västs anfallsspel vällde över Arizonaförsvaret och slukade ökenrävarna hela.
Och nu är nästa runda inte långt borta.

Avs förde spelet under hela matchen men till en början höll Darcy Kuemper i Coyotes mål dem stången.

Men när Matt Nieto mot slutet av första perioden till sist spräckte nollan blev uppförsbacken för brant för Arizona som snart sveptes med av Colorados lavinartade offensiv.

Två minuter senare spelade Gabriel Landeskog fram Nazem Kadri för öppet mål i powerplay, innan han även såg till att stänka in 3–0 strax därpå.

I andra satte Joonas Donskoi 4–0, assisterad av André Burakovsky, innan Jakob Chychrun fick till en reducering.

Men det målet räckte dessvärre inte för att gräva fram Yotes ur situationen.

För i tredje fortsatte raset omedelbart när Cale Makar åkte slalom genom motståndarförsvaret och satte 5–1 knappt 20 sekunder in.

Han fick snart sällskap av Matt Calverts 6–1 och innan perioden hann rinna ut i sanden såg Mikko Rantanen även till att trycka in 7–1.

Med det som slutresultat kunde Avalanche inkassera tredje segern i matchserien och därmed krävs bara en till för avancemang.

Första chans kommer på onsdag, 23:30 svensk tid.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 1–7 (0–3, 1–1, 0–3)
Mål, Arizona: Jacob Chychrun
Mål, Colorado: Matt Nieto, Nazem Kadri x2 (Gabriel Landeskog 1 ass), Jonas Donskoi (assisterad av André Burakovsky), Cale Makar, Matt Calvert, Mikko Rantanen (assisterad av Landeskog)
Skott: 15–30 (3–12, 6–10, 6–8)