(14885) Andre Burakovsky

Publicerad: 14 augusti 2020

En och en halv minut räckte för Colorado att vinna första matchen mot Arizona.
Desto hårdare fick de sluta i fredagens match.
Då klev Andre Burakovsky fram när det behövdes som mest med sitt matchvinnande 3–2--mål.

I den första matchen mellan lagen var det Colorado som drog det längsta strået efter att de gjort tre mål inom loppet av en minut och 28 sekunder i den andra perioden för att vinna med 3–0.

Sådana siffror blev det inte i den andra matchen i serien mellan de två lagen, även om det var Avalanche som tog ledningen redan efter knappt fyra minuters spel då Nathan MacKinnon snärtade in pucken, framspelad av Gabriel Landeskog.

Clayton Keller såg sedan på egen hand till att ordna kvitteringen när drygt tre minuter av perioden återstod då grävde in en retur bakom Philipp Grubauer.

Precis som i första perioden såg Colorado till att göra ett ledningsmål drygt tre och en halv minut in i en period. Denna gång var det Tyson Jost som styrde in ett skott från Cale Makar, ett skott som annars hade gått en halvmeter utanför målet.

Arizona gav sig dock aldrig och bara en och en halv minut senare kunde Michael Grabner vandra in i slottet och distinkt trycka upp pucken bakom Grubauer.

Matchen såg ut att vara på väg mot en förlängning, men med bara 2.53 kvar att spela av tredje perioden snappade Andre Burakovsky upp en förlupen puck och hamrade in 3–2.

Arizona försökte åstadkomma en kvittering, men närmare ett skott från Oliver Ekman-Larsson i slutsekunderna som Grubauer inte hade några större problem med kom man inte.

Burakovskys mål, hans andra i slutspelet, såg till att Colorado nu har skaffat sig ett bra läge efter att de spelat sina "hemmamatcher".

Colorado Avalanche–Arizona Coyotes 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)