HockeyNews
PLUS

Rögles sportchef om nyförvärvet och centerjakten: ”Kommer inte lova någonting”

(14840) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 11 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Rögle har gjort klart med sin spetsforward i Olli Palola, 32.
Här berättar sportchefen Chris Abbott om sitt senaste tillskott, centerjakten och ryktena kring Kodie Curran och Lucas Elvenes. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Rögle har länge jagat de sista pusselbitarna till lagbygget. Under måndagen presenterade man den erfarne finske forwarden Olli Palola, med ett förflutet i Växjö.

När HockeyNews.se når Rögles sportchef Chris Abbott beskriver han sitt senaste tillskott såhär:

– Det är en spelare vi känner till sedan hans tid i Växjö, och vi har också följt honom i KHL de senaste åren. Olli är en offensiv skicklig spelare som är extremt duktig på att hitta nätet, samtidigt som han jobbar hårt i defensiven. Både Cory (Murphy), Dennis (Everberg) och Cam (Abbott) känner honom sedan tidigare, så vi vet vad vi får även utanför isen. Han kommer bidra med en bra personlighet och mycket humor. Det var en spelare som vi kände passade väl in i vår grupp, säger han. 


Han är 32 år nu, blir inte direkt yngre och kommer från en tuff säsong i KHL. Till de som undrar, vad ser Rögle som inte andra ser?


– Det är en rättvis fråga, men vi tycker att han har bevisat tillräckligt för att leverera i SHL. Och han är fortfarande hur frisk och motiverad som helst. Vi skulle inte plockat hit honom om vi inte trodde att han skulle hjälpa oss. Han har spelat i många olika ligor och mästerskap och den rutinen kommer bli viktig för oss, eftersom vi är det yngsta laget i ligan. 


Säsongen 16/17 kom Olli Palola trea i SHL:s poängliga när han noterades för 48 poäng på 52 matcher. När vi frågar Chris Abbott var i forwardshierarkin han tänker Olli Palola så svarar han såhär:


– Som forward, säger han skämtsamt. Nej, men vi har en väldigt intressant forwardssida just nu. Vi har många spelare som kan spela i olika situationer, men vi ser Olli (Palola) som en av de ledande forwardsen. Men precis som för alla andra så komma han få kämpa om speltiden, han vet mycket väl om att det inte är någon som får någonting gratis här, säger han. 


Tidigare har Rögle meddelat att det är en forward och en förstecenter som ska in. Forwarden är klar, men hur blir det med centern?


– Vi har stort tålamod och jag kommer inte lova någonting. Det är en stor utmaning i hockeyvärlden just nu och ingen vet hur det här kommer påverka ekonomin i framtiden, så vi kommer fortsätta ha stort tålamod. Hittar vi rätt spelare till rätt pengar kommer vi att slå till. Allting är möjligt, säger han. 


I förra veckan kunde HockeyNews.se. berätta att Rögle jobbade på att fjolårets succéback Kodie Curran skulle inleda säsongen i Rögle. Men hur går egentligen arbetet med att det ska bli verklighet?


– Det finns inget nytt att meddela där. Vår förhoppning är att han kommer spela här i höst, men man vet aldrig. 


De senaste veckorna har det också ryktats kring att Lucas Elvenes är på väg tillbaka till Rögle och han tränar just nu med laget, men sportchefen Chris Abbott avskriver den möjligheten så länge Vegas inte vill låna ut honom över hela säsongen. 


– Det är en lite annorlunda situation där. Kodie hade ett gällande kontrakt med oss och kommer isåfall att lämna när NHL-campen börjar i november. När det gäller Lucas (Elvenes) så är det Vegas som äger rättigheterna och bestämmer var Lucas ska spela. 


***

Gillade du artikeln? Är den värd en läsk – för en månads läsning? Swisha valfritt belopp till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)