Curran aktuell för att inleda säsongen i Rögle: ”Jobbar på att det ska bli verklighet”


3 augusti 2020

SHL:s MVP Kodie Curran skrev i juni på ett NHL-kontrakt med Anaheim. Nu är han aktuell för att inleda säsongen i Rögle. 

– Vi jobbar på att det ska bli verklighet. Jag vore väldigt glad om det blir så, säger sportchefen Chris Abbott till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Rögle har tidigare aviserat att man är nöjda med backsidan. Men häromdagen kom Expressen med uppgifter om att klubben varit med i racet om Jesper Sellgren. Sportchefen Chris Abbott bekräftar att så var fallet. 


– Jesper (Sellgren) och hans agent gjorde klart för oss att det fanns möjlighet att låna honom. Såklart är en spelare av den kalibern intressant för oss, precis som för alla andra lag. Vi har åtta backar på kontrakt, men potentiellt kan det bli så att vi adderar en till, säger han. 


Nu har en annan möjlighet öppnat sig. Rögle jobbar på att få loss fjolårets interna poängligavinnare Kodie Curran på lån från Anaheim fram till november. 


– Om saker och ting går som vi vill så har vi faktiskt möjlighet att få fortsätta jobba med Kodie (Curran) i höst. Han sajnade ett NHL-kontrakt för någon månad sedan, men precis som andra spelare som lånats ut i ligan så finns möjligheten för honom att starta säsongen här. Vi jobbar på att det ska bli verklighet. Jag vore väldigt glad om det blir så, säger han. 


Har du pratat med honom?


– Kodie har betytt enormt mycket för den här organisationen. Och vi har hjälpt honom att få möjligheten att sajna ett NHL-kontrakt. Vi har pratat, men det finns saker som måste lösa sig eftersom han är Anaheims spelare. Alla i och runt den här klubben skulle älska att se honom här igen. 


Under måndagen hade Rögle sin första officiella isträning och samtliga spelare var på is utom Mattias Sjögren.  


– Mattias är påväg tillbaka efter sin skada och han kommer att vara en av fyra centrar när säsongen startar. 


– Det är kul att se alla på isen igen. Jag tror alla är glada över att vara på is igen och de ser fram emot att säsongen ska dra igång. 


Vad säger du om de nya killarna som kommit in?


– Jag är nöjd med alla killar vi fått in. Lucas (Ekeståhl Jonsson) och Johan (Gustafsson) har varit här i några månader nu och är en del av gruppen. Adam (Tambellini) och Brady (Ferguson) kom in nyligen och de har anpassat sig väl såhär långt. 


Rögle har tidigare varit öppna med att man jagar en center och en forward. Ett namn som varit på tapeten sedan tidigare är Joel Kellman. Han är inte längre aktuell. 


– Jag har tidigare sagt att vi är intresserade av att jobba med spelare av hans kaliber. Men vad jag fått berättat för mig så är han inte tillgänglig längre, han kommer sajna ett NHL-kontrakt, säger han. 


Kommer ni att plocka in en center innan säsongen startar?


– Vi har haft stort tålamod under sommaren för att se hur den här situationen skulle påverka lagen och spelarna. Vi har 12 forwards på kontrakt nu och även några juniorer som vill vara med och slåss om en plats. Vi vill addera en eller två spelare och vi har möjligheten till det, men vi kommer att utvärdera situationen och se vilka möjligheter som finns. Vi har lite idéer och planer och vi får se hur det blir här de närmsta veckorna.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons