HockeyNews
PLUS

Davidssons nya hockeyliv: "Jag hade svårt att anpassa mig till spelet"

(14814) Jonathan Davidsson
Belleville Senators/HockeyNews.se

Publicerad: 9 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Efter tre år med en offensiv roll i Djurgården kan Jonathan Davidsson se tillbaka på en delvis skadedrabbad debutsäsong i Nordamerika.

Nu vill 23-åringen vara en del av nya Ottawa Senators som har en viktig draft att se fram emot i höst med två höga draftval.

– Jag skulle säga att det var ett hyfsat förstaår bortsett från skadorna. Mitt mål är att spela fler och fler matcher i NHL, säger Davidsson till HockeyNews.se.

Presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 


Under sina sista två år i SHL producerade Jonathan Davidsson 31 poäng på 52 matcher (17/18) och 21 poäng på 37 matcher (18/19).

Han lämnade Djurgården för att dra över till Nordamerika och nu kan 23-åringen se tillbaka på sitt debutår i Ottawa Senators organisation.

– Jag kom dit efter att ha spela i Djurgården i tre år och haft min roll där och jag fick en lite mer defensiv roll i Kanada så i början var det tufft och jag hade svårt att anpassa mig till det spelet. Sen fick jag chansen i Ottawa och spelade ett par matcher och det var jättestort, säger Davidsson.

Måljubel på Hovet. Foto: Bildbyrån

Det blev till slut 18 AHL-matcher för Belleville och ytterligare sex NHL-matcher för Ottawa. Skadebekymmer höll antalet matcher nere i vinter.

– Jag skulle säga att det var ett hyfsat förstaår bortsett från skadorna så nu är det bara att blicka framåt.

Ottawa befinner sig i en ombyggnadsfas och NHL-draften som väntar efter Stanley Cup-slutspelet kommer att bli högintressanta.

Klubben har två tidiga draftval – plats tre och fem – vilket får anses vara lite av en besvikelse med tanke på möjligheten att lägga beslag på Alexis Lafreniére som är det givna förstavalet.

– Det ser lovande ut för framtiden. AHL-laget var väldigt bra i år och det har kommit upp mycket ungt och för min del så hoppas jag att vara en del av det och mitt mål är att spela fler och fler NHL-matcher.

Se intervjun med Jonathan Davidsson i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: Del 4: Vägen till NHL – Lucas Raymond

•••

Bra artikel? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)