Brynäs storstjärna opererad för att få kontroll på fotproblemet


5 augusti 2020

Brynäs storstjärna och lagkapten Anton Rödin har genomgått en operation för att komma tillrätta med de fotproblem som hämmande honom förra säsongen.

Planen är att han ska kunna spela i SHL-premiären om sex veckor.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Brynäs har ispremiär på onsdagen kommer lagkaptenen Anton Rödin inte att kunna vara med. Enligt Brynäs väntar Rödin på ett par nya skridskor som han behöver till följd av ett mindre ingrepp i foten.


Det var i november förra säsongen som Brynässtjärnan drabbades av en inflammation i en sena i högerfoten, vilket hämmade honom. Trots bekymret med foten avstod han bara från spel i tre matcher mitt under säsongen.


Och han vräkte in 30 poäng (12 mål, 18 assist) från december och framåt och kom upp i 46 poäng (14 mål, 32 assist) på 46 matcher.


Anton Rödin har genomgått en fotoperation, men ska vara redo att spela i SHL-premiären den 19 september hemma mot Malmö. Foto: Bildbyrån.


Rödin vilade från de tre sista matcherna av grundserien i hopp om att skadan skulle läka ut av sig själv. Det gjorde den inte.

Så tidigare i somras genomgick han en operation.


LÄS MERRödin om sprutor, Tre Kronor-spel och Brynäs val av ny tränare


Enligt Brynäs medicinskt ansvarige Magnus Ågren ska SHL-premiären den 19 september inte vara i fara för Rödin.


– Samtliga åtgärder som utförts har varit för att säkerställa att Anton har bästa möjliga förutsättningar inför säsongen 20/21, säger Ågren till Brynäs hemsida .


Nu ska en specialtillverkad skridsko hjälpa Anton Rödin under kommande säsong och i väntan på att den ska bli färdig får han inte vara med på isträning med övriga laget vilket gör att han missar premiärträningen under onsdagen.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.