HockeyNews
PLUS

Hedberg vill hitta sig själv: "Ska spela för en klubb som jag brinner för"

(14688) Ewdin Hedberg
Bildbyrån

Publicerad: 30 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Efter sex säsonger på vift är Edwin Hedberg tillbaka i Modo. Nu vill han hitta tillbaka till sitt rätta jag – och samtidigt hjälpa klubben i sitt hjärta tillbaka till SHL.
– Jag har ju samlat på mig lite erfarenhet när jag flängt runt som jag gjort, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner


Våren 2014 lämnade en då 21-årig Edwin Hedberg Modo för spel i KHL och den kroatiska klubben Medvesczak Zagreb. Sedan dess har han hunnit med 134 matcher i KHL, spel med både Rögle och Skellefteå i SHL, samt finska Ässät och tjeckiska Litvinov den gångna säsongen. 


Sex år senare är en betydligt mer erfaren Edwin Hedberg tillbaka i Modo.

Under onsdagen stod det klart att han skrivit på ett tvåårskontrakt med Örnsköldsviksklubben. 


– Jag hade en rätt hoppig säsong ifjol. Om man räknar med försäsongen så var det tre lag jag representerade. Jag har alltid följt Modo och blickat tillbaka hit varje år, men nu kändes det ganska bra i tiden. Modo är alltid en klubb jag sagt jag vill återvända till och nu passade det perfekt, säger han till HockeyNews.se


Fanns det andra lag intresserade här i Sverige?


– Jo, det fanns det absolut. Det fanns lag som var intresserade. 


Efter två tyngre säsonger med en poängskörd som inte motsvarat förväntningarna är Edwin Hedberg ute efter att hitta tillbaka till sitt rätta jag. 


– Jag är otroligt revanschsugen. Framför allt för att jag ska spela för en klubb som jag brinner för, en klubb som jag hållit på sen jag var liten. Det är det som känns mest spännande, säger han. 


Hur mycket har det tagit på ditt självförtroende att du inte levererat som du har velat?

– Det är klart att det tagit på självförtroendet, det är en stor del av spelet. Jag vill känna mig bekväm där ute och det har hämmat mitt spel lite. Jag vågade inte spela ut i Skellefteå.


– Men jag tycker ändå att jag hittade tillbaka till min hockey i Finland. Jag fick en roll som jag trivdes med. Där hittade jag tillbaka till glädjen. Sen att jag fick lämna Finland, det var lite oklart, men som import högt upp på lönelistan är det lätt att ryka om man inte är klart för slutspel.


Tog du hjälp av en mental tränare eller liknande för att få det att lossna?


– Nej, det gjorde jag inte. Jag fick med mig helheten från Skellefteå. Jag lärde mig att spela en allround hockey och jobba i båda ändarna. 


Modo och Edwin Hedberg har kopplats samman de senaste säsongerna, men då har han inte känt sig redo att ta klivet ner i HockeyAllsvenskan. Nu kände han att det låg rätt i tiden. 


– Nu när jag skrev på kändes det helt rätt. Men det är klart att man har funderat. Samtidigt vill jag komma hit när jag har min bästa hockey framför mig, så att man kan bidra med så mycket som möjligt. Skulle jag åka och testa någon annanstans utomlands eller vänta in SHL, det var det jag funderade på. Men det är rätt osäkert vilken roll man hade fått då, här är jag bekväm med ledningen och de vet var de har mig. 


Vad kan du bidra med?


– Jag har ju samlat på mig lite erfarenhet när jag flängt runt som jag gjort. Jag har haft många tränare och spelat med många olika spelare. Jag kommer ta med mig erfarenheten. Sen ska jag så klart bidra med fart och energi och hjälpa Modo att vinna matcher. 


Vad är din målsättning med den här sejouren?


– Det är SHL så klart. Det är inget att hymla om i föreningen. Framför allt när det blev som det blev ifjol. Det är ett väldigt revanschsuget gäng jag ansluter till. Vi ska ge oss själva möjligheten att spela om en SHL-plats. 

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)