HockeyNews
PLUS

Förslaget – publikförbud fram till mars 2021

(14684) Schweiz
Bildbyrån

Publicerad: 30 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Publik eller inte på matcherna i höst, det har varit en lång följetong i Europa de senaste månaderna. Nu kommer rapporter från schweizisk media om att regeringen överväger att förlänga publikförbudet på allmänna sportevenemang fram till mars 2021. 

Det schweiziska ishockeyförbundet har redan presenterat en rad olika åtgärder för att kunna få tillåtelse att släppa in publik på matcherna i höst. Bland annat har man förbjudit livliga firanden, satt krav på munskydd i utvisningsbåset, samt förbjudit spelarna från att diskutera med domarna. 


Förhoppningarna har hela tiden varit att man skulle få ett godkännande från regeringen utifrån de åtgärder man presenterat. Men nu kommer nya rapporter från Schweiz och tidningen Tages Anzeiger. Enligt sajten övervägen nu den schweiziska regeringen att förlänga gränsen på 1 000 personer på allmänna sportevenemang i ytterligare ett halv år fram till och med 31 mars 2021.


Enligt sajten diskuteras följande förslag bland regeringen: 

  1. Totalförbud för alla evenemang med mer än 1 000 personer fram till 31 mars 2021.
  2. Evenemang med mer än 1 000 personer kräver tillstånd fram till mars. 
  3. Förbudet kommer att upphöra i sin helhet den 31 augusti.

Något beslut kring publik på matcherna är ännu inte fattat, men enligt sajten förväntas ett besked komma senast den 12 augusti. 


NLA förväntas starta den 18 september. 

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)