AnnonsFick debutera i finländska högstaligan – nu väljer 19-åringen spel i Hockeyettan


26 juli
Hanhals i Hockeyettan har värvat in 19-årige forwarden Markus Ruuskanen.
Svenskfinländaren avslutade fjolårssäsongen med att spela fyra matcher för SaiPa i högstaligan i Finland.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Under juniortiden representerade Markus Ruuskanen både Rögle och Skellefteå.

Fjolårssäsongen inledde Ruuskanen i Skellefteås SuperElit (J20), men en efterhängsen ryggskada störde starten på säsongen. Ruuskanen blev under säsongen utlånad till Borås i Hockeyettan där han återförenades med tränaren från Rögletiden, Janne Ericson. 

Det blev sju matcher (tre mål) i Borås innan Ruuskanen valde att flytta till faderns hemland Finland. Där blev det till en början spel i SaiPa U20-lag. Mot slutet av säsongen fick forwarden debutera i Liiga med representationslaget. 

Till kommande säsong vänder Markus Ruuskanen tillbaka till Sverige. Och ännu en gång återförenas han med Janne Ericson – den här gången i Hanhals i Hockeyettan.

– Jag känner ju Janne sedan innan och jag vet vilket typ av hockey han vill spela vilket var en stor del i mitt beslut. Efter en svajig säsong bakom mig vill jag få lite stabilitet och hoppas på mycket speltid med Hanhals där jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling, säger Markus Ruuskanen i kommentar på Hanhals hemsida.

LÄS MER: Hellgren lämnar Vita Hästen - klar för spel i Hockeyettan

Förutom värvningen av Markus Ruuskanen har Hanhals plockat in spelare som rutinerade backen Jens Hellgren, "hemvändaren" Mattias Elfström, energispelaren Oliver Celec och skarpskytten Tony Pappila.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons