Uppgifter: Här är datumet då pucken kan släppas i NHL


3 juli 2020
I början av augusti. Då kan vi äntligen få se hockey på allra högsta nivå igen.
Enligt medieuppgifter i Nordamerika är 1 augusti ett datum NHL jobbar mot för start av Stanley Cup-slutspelets play in-serier.

Annons

Inget är spikat i sten ännu – men en NHL-start kryper allt närmare.

Nyligen kom uppgifter från Nordamerika om att de två kanadensiska städerna Toronto och Edmonton blir hubstäder där play in-matcherna och slutspelet ska avgöras utan publik. I Toronto kommer lagen från Eastern Conference att spela sina matcher, medan Edmonton blir värdstad för lagen för gängen från Western Conference. Finalserien ser ut att spelas i Edmonton. NHL har ännu inte gått ut med vilka städer där som arrangerar slutdelen av NHL-säsongen.

LÄS MER: De sägs bli NHL:s hubstäder för slutspelet - ligan nobbar USA

13 juli, om tio dagar, är tanken att fas tre inleds vilket är starten av lagens träningsläger. Ett annat nyckeldatum är den 26 juli då lagen förväntas resa till hubstäderna där de ska inleda slutspelet.

Enligt uppgifter som TSN-journalisten och hockeygurun Bob McKenzie har tagit del av så är NHL:s plan att släppa pucken i play in-matcherna (fas fyra) lördagen den 1 augusti.

Men alla datum saknar betydelse om inte NHL och spelarfacket, NHLPA, kommer överens om en förlängning av kollektivavtalet där förhandlingar pågår för fullt. 


Enligt McKenzie väntas slutspelet vara färdigspelat i början av oktober och att NHL-draften i så fall kommer att hållas en bit in i samma månad.

Sedan tidigare är det klart att draftlotteriet, där ett play in-lag osannolikt nog kommer att få förstavalet, kommer att hållas i samband med att play in-serierna är avslutade. Förmodligen blir det i mitten av augusti.

LÄS MER: Ottawa och Detroit förlorare - Raymond och Holtz placeras i öst

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons