HockeyNews
PLUS

Ottawa och Detroit förlorare i natt – Raymond och Holtz placeras i öst

(14413) Raymond Holtz
Bildbyrån

Publicerad: 27 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Draftlotteriet blev en rysare.
Både Detroit och Ottawa får ses som nattens förlorare när man gick miste om förstavalet – och möjligheten att lägga beslag på Alexis Lafreniére.


På förhand handlade mycket av snacket om Detroit (18,5 procent) och Ottawa – med två tidiga val och hela 25 procents chans att få förstavalet.

Men båda organisationerna får ses om nattens förlorare samtidigt som Los Angeles Kings blev nattens vinnare efter att ha avancerat upp och lagt beslag på andravalet i draften.

Ottawa får välja på plats nummer tre och fem samtidigt som Detroit nu äger fjärdevalet i draften.

Så vilka vann och får lägga beslag på den kanadensiska supertalangen som jämförs med Sidney Crosby? Ja, det får vi vänta på.

Förstavalet i draften 2020 kommer att gå till ett av lagen som blir utslagna i den nya förstarundan av slutspelet.

Det betyder att ligan behöver genomföra ett andra draftlotteri i fas två för att kunna slå fast vilken organisation som får möjligheten att välja först.

Här är nattens resultat efter lotteriet:

Fas två i draftlotteriet kommer att ta plats efter första kvalificeringsrundan i slutspelet när åtta olika lag blivit utslagna – ett av dom åtta lagen kommer att lägga beslag på förstavalet i draften 2020.

Att Alexis Lafreniére kommer att gå som etta råder det inget tvivel om och efter nattens lotteri har TSN:s expert Craig Button föutspått klubbarnas val från plats två till åtta – om han får rätt innebär det att Lucas Raymond kommer att hamna i New Jersey Devils på plats sju och Alexander Holtz får sin framtid i Buffalo på plats åtta.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)