AnnonsLISTA: Fem potentiella utlandsfynd


27 juni

Stefan Söder (Vallentuna), Måns Hansson (Troja/Ljungby), Henrik Neubauer (HC Dalen) och Martin Naenfeldt (Strömsbro) är några utlandssvenskar som redan vänt hem från ligor runt om i Europa och hittat nya klubbadresser i Hockeyettan, men det finns fler som skulle kunna gå samma väg. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem potentiella hemvändarfynd Hockeyettan-klubbarna skulle kunna göra i utländska klubbar.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Robin Höglund, Peoria Rivermen, SPHL
Efter några säsonger som rivig energiforward i Vimmerby och Huddinge gjorde Höglund klart med Borlänge inför säsongen som gick. Men han hade en out i kontraktet och redan efter sex matcher pockade äventyret på uppmärksamheten. Den ettrige forwarden drog tillbaka till Kanada och spelade merparten av säsongen i Peoria Rivermen i SPHL. 27-åringens fysiska spelstil passar kanske som allra bäst på andra sidan Atlanten och har bitvis satt honom i problem på grund av den petiga bedömningsnivån i ettan. Men när han är sitt bästa jag är Höglund oerhört nyttig och kan med sitt sätt att spela få bort ligans största stjärnor ur matcherna fullständigt.

Jesper Åkerman, Vienna Capitals Silver, Alps Hockey League
Efter fyra hela säsonger i Hockeyettan, två med Tranås och två med HC Dalen, valde den offensivt begåvade backen att ge sig ut på ett litet äventyr säsongen som gick. Turen gick till den allt mer populära alpligan och där producerade Åkerman 33 poäng (3+30) på 44 matcher. Spelare som Stefan Söder, Måns Hansson, Henrik Neubauer (nämnda ovan) har redan valt att vända hemåt till Hockeyettan från just den ligan inför kommande säsong och det är givetvis många ettanklubbar som gärna skulle se Åkerman ta samma väg.

Henric Andersén, Chamonix, Ligue Magnus
Värmlänningen som spenderade juniortiden i och även gjorde några allsvenska säsonger med Leksand har visat framfötterna i Hockeyettan förr. Han gjorde tidigt ett gästspel i Vita Hästen och har lastat in mål och poäng för både Mörrum och Östersund. Men sex av de åtta senaste säsongerna har han spenderat utomlands och då företrädesvis i Frankrike där han blivit smått synonym med laget på skidorten Chamonix. Fem säsonger (fördelat på två sejourer) har det blivit sammanlagt i klubben och i vintras producerade Andersén 13 poäng (6+7) på 32 fighter. Med tanke på världsläget efter corona kanske det är dags att komma hem nu?

Jimmy Jensen, Marseille, franska andraligan
I sju säsonger har han varit ute och gjort avtryck i exotiska hockeyländer som Ungern, Skottland och Frankrike. Men Jensen blir inte yngre och är det någon gång han ska vända hem och göra ett sista avtryck i svensk hockey är det kanske nu? När det begav sig för si så där tio år sedan gjorde han ett par poängstarka säsonger i Huddinge och står även registrerad för en säsong i Kristianstad. Poäng- och målproduktionen gick ner den gångna säsongen (hans andra) i Marseille och är det något importspelare förväntas göra i ligor som de franska är det att leverera. Däremot lär klubbar så klart stå i kö om det inte blir någon fortsättning i kuststaden.

Niklas Ottosson, Solihull Barons, NIHL 1
Efter en synnerligen poängstark säsong i Lindlöven var Ottosson en del av det Vita Hästen-lag som tog klivet från ettan och upp i Hockeyallsvenskan säsongen 13/14. Men efter det övergav han Sverige för England. Han hamnade i Solihull Barons och har varit klubben trogen sedan dess. Och vilken succé det har varit. Ottosson har fullkomligt pryglat in poäng med en bra bit över en poäng i snitt per match varje säsong. Den gångna vintern blev det 54 poäng (19+35) på 19 matcher i NIHL 1. Nu är nivån förvisso ganska låg, men det torde knappast vara något snack om att 28-åringen skulle producera även i Hockeyettan.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons