Modo på jakt efter spets – SHL-meriterad forward aktuell: ”Inget jag vill kommentera”


17 juni
Efter värvningen av Max Tjernström är Modo ute efter spets. Enligt vad HockeyNews.se erfar är Sverigebekantingen Greg Squires aktuell för klubben.
– Att han är aktuell för Modo är inget jag vill kommentera . Vi vet vem han är, det är en duktig hockeyspelare, säger sportchefen Fredrik Glader.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Under onsdagen presenterade Modo sitt nionde nyförvärv inför säsongen i form av centern och tillika hemvändaren Max Tjernström, 21. Nu är klubben på jakt efter spets till de sista positionerna. 


– Vi ska till att börja med ha in två forwards till, en center och en ytterforward. Och en back. Sen känner vi att vi är redo att starta säsongen. Ju längre säsongen lider hoppas vi kunna förstärka med en forward till, säger sportchefen Fredrik Glader när HockeyNews.se når honom. 


En spelare som är aktuell för en av de lediga forwardspositionerna är den förre IKO- och Örebroforwarden Greg Squires. Enligt uppgifter till HockeyNews.se har klubben hört sig för gällande amerikanen.  


– Greg känner vi till sedan hans tid i hockey-Sverige och han har gjort det bra under sin tid i Örebro. Att han är aktuell för Modo är inget jag vill kommentera . Vi vet vem han är, det är en duktig hockeyspelare, säger han. 


Har du fört diskussioner med hans agent?


– Jag för diskussioner med många agenter. Det är många spelare som cirkulerar när man för dialoger. Det är inget konstigt att jag pratat med hans agent heller. 


Nyförvärvet Max Tjernström kommer närmast från Redbull Salzburgs organisation men har en bakgrund i Modos juniorled sedan tidigare. Fredrik Glader berättar att man följt honom nära sen han lämnade klubben 2019. 


– Det är otroligt kul att kunna ta hem en spelare som är fostrad i Modo och som har varit ute och fått erfarenhet. Vi har många i organisationen som jobbat ihop med honom tidigare. Det är många som känner till honom och vi har följt honom under säsongen, så det kändes som ett bra läge att vägarna korsades igen. 


Är han tänkt för att gå in och konkurrera högt upp i laget direkt?


– Vår målsättning är inte att han ska vara en topp sex forward redan nu. Han är en av våra centrar i den besättningen och vi tar hit honom för att han ska bidra med hårt jobb och vara en spelare som är jobbig att möta. Det är ingen spelare som ska producera massa poäng, utan han kommer vara jobbig för motståndarna att möta. 


Sedan Björn Hellkvist blev klar för Leksand har mycket handlat om att hitta en ny huvudtränare – och nu är finländaren Ville Nieminen äntligen på plats. 


– Det är en passionerad och engagerad kille. Han är driven och vill någonting i sin egen utveckling. Han är väldigt analytisk och lyhörd. Ville står för ett sätt som vi i Modo står för, en hockey med mycket press och puckinnehav. Vi jobbar just nu med ledarstaben att sätta de detaljerna i playbooken. 


Många man pratar med säger att det är en rak och hård tränare. Är det liknande det ledarskap ni haft tidigare?


– Ja, men tydlig är han skulle jag vilja säga. Hård och rak är en fråga som kan tolkas olika av alla. Jag tror det är viktigt att man är tydlig och det tycker jag att Ville är. 


Jens Gustafsson var en av kandidaterna till jobbet. Stod det mellan han och Ville på sista raden?


– Vi hade flera namn i omlopp, som inte har varit ute och cirkulerat i media. Vi träffade Jens och det var en bra kille och en intressant tränare. Han har en bra framtid framför sig. 


Ännu har inget besked om hur och när säsongen ska starta nått klubbarna, men Modo planerar försäsongen utifrån den plan som är lagd. 


– Vi lever lite i osäkerhet än. Vi hoppas planera utifrån att serien startar den 11 september, men det har inte slagits fast än. Det vi har i träningsmatcher nu är SCA-cupen och Skellefteå hemma, så det är fyra matcher vi ska lägga otroligt mycket fokus på, säger han. 


***
Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons