HockeyNews
PLUS

Tränar hos Frölunda – skrev på för Brynäs: "Klaffade inte riktigt"

(14240) John Nyberg/Frölunda
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2020

Den Tre Kronor-meriterade backen John Nyberg var assisterande lagkapten i Frölunda så sent som 2018. Men när han nu valde att flytta hem till Sverige efter två år i Nordamerika skrev han på för – Brynäs.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström förklarar.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Frölunda letar backar inför kommande säsong för att spetsa laget. Men trots att den Frölundafostrade och landslagsmeriterade backen John Nyberg, 23, fanns ledig på spelarmarknaden föll hans val på Brynäs.


LÄS MERAHL-backen vänder hem till SHL – klar för spel i Brynäs: "Supertaggad"


Ett och annat ögonbryn i Göteborg höjdes över att Nyberg inte hamnade i Frölunda efter spel i AHL med både Texas och Wilkes-Barre/Scranton.


– Vi hade en diskussion. John tränar ju här på Campus och kör här så vi har allt pratat med honom. Men det blev ingenting nu, som sagt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se om Nyberg som känner sig hemma i Frölundaborg och Frölundas träningsanläggning.


– Jag var även över och såg honom i AHL den här vintern, men det klaffade inte riktigt med vilken roll vi kunde erbjuda. Jag tror att han får en bra möjlighet nu och det är egentligen det viktigaste.


Frölundas sportchef Fredrik Sjöström letar efter en offensiv toppback. Foto: Bildbyrån.


Brynäs erbjuder John Nyberg en offensiv roll i backbesättningen under nye huvudtränaren Peter Andersson. Det kunde inte Frölunda göra.


– Vi har alltid haft en bra dialog med John och han är här och kör varje sommar. Det var de bitarna som fällde avgörande. Ibland är tajmingen rätt och ibland är den inte det, säger Fredrik Sjöström.


Vad söker ni för egenskaper hos den back som är högst prioriterad för er i Frölunda?


– Ja, det beror lite på och med hänsyn till corona så har prislappen en effekt i dagsläget. På något sätt så söker vi en toppback just nu. Det är vårt prio. Men det är lite omständligare nu än vad det är i normalläget, säger Sjöström, som har sex backar under kontrakt.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS