HockeyNews
PLUS

AHL-backen vänder hem till SHL – klar för spel i Brynäs: "Supertaggad"

(14225) John Nyberg
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

John Nyberg lämnar Nordamerika för spel i SHL igen.
Under tisdagen presenterades han av Brynäs.
– Vi har försökt få hit honom sen i december när vi först hörde att han kanske ville komma hem till Sverige igen, säger herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida .

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

På vårkanten 2018 lämnade John Nyberg Frölunda för spel i Texas Stars i AHL efter att säsongen med Göteborgslaget tagit slut.

Sedan dess har Nyberg varit kvar i Nordamerika och under förra säsongen fick han se sig själv bli bortbytt från Texas till Pittsburgh Penguins farmarlag Wiles-Barre/Scranton.

Nu står det klart att han lämnar Nordamerika och vänder hem till SHL igen.

Det efter att han kommit överens om ett kontrakt över de två kommande säsongerna med Brynäs.

– Det ska bli grymt roligt. Det känns väldigt bra och jag har haft en bra dialog med både Sundlöv (Michael, herransvarig) och Peter (Andersson, huvudtränare). Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger Nyberg till klubbens hemsida.

Brynäs arbete med att locka till sig den 23-årige backen har pågått ett tag.

– Vi har försökt få hit honom sen i december när vi först hörde att han kanske ville komma hem till Sverige igen. Sen blev han trejdad där borta och blev kvar i USA. Och nu efter säsongen när han bestämde sig för att komma hem så ville vi ha hit honom igen. Vår nya tränarkonstellation med Peter i spetsen gillar vad de ser i John och har också velat ha hit honom, så nu är vi glada för att han gör just det, säger Sundlöv.

Klubben har nu åtta backar under kontrakt, men om publikfavoriten Simon Bertilsson bestämmer sig för att vända hem igen kommer dörren inte vara stängd.

– Vi vill ha hit John för att säkra upp om Bertilsson inte kommer. Och om det skulle bli så att han kommer så betyder det bara att vi har en ännu starkare backsida. Så inga dörrar är stängda för ”Berra”, säger Sundlöv.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)