HockeyNews
PLUS

Hallams lyxproblem – fem toppnamn slåss om en plats: "Diskussioner"

(14221) Lundberg/Hallam/Emil Pettersson
Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Huvudtränaren Sam Hallam ser tre forwards klara som centrar i Växjö kommande säsong.

Med Robert Rosén tillbaka i Växjö Lakers blir det en enorm konkurrens om den fjärde och sista centerpositionen.

– Det pågår lite diskussioner och jag har pratat med några av spelarna om det, säger Hallam till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är sommar och mer än tre månader kvar till den tänkta SHL-premiären den 19 september. Fortfarande återstår en hel del arbete under silly season innan SHL-klubbarna har sina spelartrupper klara till kommande säsong.


Men för Växjö Lakers kunde det knappast se så mycket bättre ut på centersidan än som läget är nu. Dubble SM-guldvinnaren Robert Rosén är tillbaka i Småland efter två säsonger i KHL-klubben Sotji.


Och trots att tjecken Roman Horák har flyttat ser Växjös centersida oerhört stark ut. Så stark att någon eller några centrar kommer att få byta position kommande säsong.


Huvudcoachen Sam Hallam har skrivit in tre namn på de fyra centerplatserna.


– Jag tycker att Pontus Holmberg spelade sin absolut bästa hockey från centerpositionen ifjol. Jag känner att han ska gå in i säsongen som center. Vi har (Erik) Josefsson som är center och ingenting annat och vi har "Robban" Rosén som är det, så det är egentligen en plats som vi inte fullt har bestämt, säger Hallam till HockeyNews.se.


LÄS MERTre Växjöspelare opererade – han kan missa säsongsstarten: "En risk"


Förra säsongen hade Emil Pettersson, Jakob Forsbacka Karlsson och Martin Lundberg centerroller liksom Fredrik Karlström. Och långtidsskadade Marcus Davidsson är en naturlig center.


Så i praktiken har Sam Hallam åtta tänkbara centrar till fyra platser. Robert Rosén, Pontus Holmberg och defensive specialisten Erik Josefsson lär alltså ta hand om tre av dem.


VM-meriterade centern Robert Rosén är tillbaka i Växjö efter två år i ryska KHL-klubben Sotji. Foto: Bildbyrån.


Frågan är vem som snor åt sig den fjärde centerplatsen. Hallam har diskuterat saken med de inblandade spelarna.


– Vi har sagt att vi låter sommaren vara. Vi har ett par olika alternativ och så tar vi och spikar det när vi vet när vi får köra igång, säger Hallam.


LÄS MERMed ett nytt tankesätt håller Växjöforwarden NHL-drömmen levande


Emil Pettersson kan vara den starkaste centerkandidaten till en av de producerade rollerna, men hans första säsong i Växjö blev inte så lyckosam och jämn som var förhoppningen. Pettersson hade en stark period en bit in under förra hösten, men stannade på 25 poäng (10 mål, 15 assist) på de 52 matcherna.


– Emil är definitivt en högkalibrig center, men det skulle också kunna vara så att vi hittar en omgivning och miljö där det kanske är värt att prova honom som ytterforward. Det handlar om att skapa en win-win-situation både för lagets skull och för Emils skull. Att vi känner båda två att vi blir ett bättre lag och att det blir en bra ingång för Emil. Det är möjligt att vi kommer dit, säger Sam Hallam.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)