HockeyNews
PLUS

Luleås tuffa utmaning: "Känns som David aldrig får något erkännande"

(14204) David Ratio/Jesper Wallstedt
Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå har blivit av med stjärnmålvakten Joel Lassinantti.

Nu blir det upp till David Rautio, 34, och Jesper Wallstedt, 17, att täppa igen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleåfansen startade en insamling för att kunna behålla målvakten Joel Lassinantti i laget i ytterligare en säsong. Men det var förgäves.


27-årige Lassinantti har fått en chans att spela i KHL med Sotji där han blir lagkamrat med de tre svenskarna David Rundblad, Linus Johansson och Marcus Nilsson kommande säsong.


Lassinantti får konkurrera med Dmitrij Sjikin och Maxim Tretjak (sonson till förre stormålvakten Vladislav Tretjak).


Och i Luleå blir det tomt utan Joel Lassinantti i kassen. Han har sex raka säsonger i Luleå och var med och vann Champions Hockey League under sin debutsäsong 2014/2015.


– Det är klart att det är ett tapp för oss. Vi tycker att Lassinantti har varit en av seriens bästa målvakter i några år. Det kommer att kännas, men samtidigt är vi väldigt nöjda med de andra också, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Joel Lassinantti har tackat för sig i Luleå efter sex starka säsonger. Foto: Bildbyrån.


Luleå bestämde sig tidigt för att inte värva någon ersättare till Joel Lassinantti utan istället ge chansen till David Rautio, 34, och juniorlandslagsmålvakten Jesper Wallstedt, 17.


– Det känns som David aldrig får något erkännande trots att han har varit bra i jättemånga år. Han är fantastiskt stabil och duktig. Han kommer verkligen att få chansen, säger Engman om Rautio som med över 30 nollor i SHL genom åren är en av de tätaste målvakterna i ligan.


LÄS MERLuleåhjälten på väg att bli störst i SHL:s historia


Förutom sex SHL-säsonger med Luleå har han även spelat i Linköping och Brynäs och 2017 var han med om att spela elva slutspelsmatcher då Brynäs gick till SM-final.


– Wallstedt som jag har talat om tidigare är superspännande, men är 17 år. Man såg Alnefelt (HV71:s JVM-målvakt Hugo Alnefelt) ifjol att det inte var några problem att kliva in så vi hoppas att det kan vara nåt liknande, säger Ulf Engman om Jesper Wallstedt som fick SHL-debutera i slutet av förra säsongen.


LÄS MERLuleåledningens strävan – behålla Nils Lundkvist ett år till i SHL


Luleå hoppas att Wallstedt ska få ett genombrott i SHL likt det Hugo Alnefelt fick i HV då han fick rycka in och ersätta en långtidsskadad Adam Åhman som egentligen var tänkt som reserv till Jonas Gunnarsson.


Luleå fortsätter med sin försäsongsträning och nästan alla är på plats i Norrbotten.


– Utlänningarna är inte här. Jack (Connolly) är i Nordamerika och Juhani (Tyrväinen) och (Arttu) Ilomäki är i Finland. De kommer hit den 27 juli då vi återsamlas, säger Ulf Engman.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)