AnnonsFjolårets nykomling växlar upp: "Hoppas få ett uppsving igen"


9 juni

Hockeyettanlaget Borås har haft några fina dagar. 
I slutet av förra veckan förlängde lagkaptenen och poängkungen Henrik Eriksson kontraktet med klubben. 
Nu har klubben lyckats locka hem Erik Aterius, som de senaste säsongerna har spelat i Hockeyallsvenskan. 


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blev en rätt tung comebacksäsong i Hockeyettan för Borås, trots många fina prestationer, var ett bottenlag och fick spela negativt kval. Men på grund av coronapandemin så stoppades säsongen och Borås behövde inte slutföra kvalet.

Nu sadlar om man inför sin andra raka säsong i Hockeyettan. Och en bit in på silly season så har det börjar röra på sig rejält i "Knalleland". I slutet av förra veckan blev lagkaptenen och nyckelspelaren Henrik Eriksson, 32, klar för en fortsättning. Den SHL-meriterade forwarden stod för 43 poäng på 34 matcher i Hockeyetttan. 

På måndagskvällen presenterade klubben en spännande hemvändare i form av forwarden Erik Aterius, som har meriter från Hockeyallsvenskan och spel i flera junior- och ungdomslandslag.

21-åringen var i Leksands organisation under många år och spelade bland annat 28 matcher för klubben under säsongen när man tog sig tillbaka till SHL, 2018-2019.

Förra säsongen blev det 42 allsvenska matcher i Västervik – nu väntar alltså en nystart på hemmaplan för Aterius.

– Jag kände att det kan vara bra för min karriär att komma hem till Borås och spela igen, med tanke på att jag har haft det lite knackigt att hitta rätt i min roll dem säsongerna jag har gjort i Hockeyallsvenskan, säger Erik Aterius till Borås hemsida.

Erik Aterius i Leksandströjan. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Nyttig comebacksäsong för Borås - som välkomnar licensbeskedet 

Värvningen av Aterius är helt i linje med hur klubben vill jobba. Så här sa Borås klubbchef Christoffer Holst till HockeyNews.se i april: 

– Vi vill fortsätta att bygga ett lag som har en stomme som är Boråsare och brinner för klubbmärket på bröstet. Jag tror att det är en bra grej för att locka ännu mer publik. Vi kommer att ha en helt annan spelarbudget och kommer att bygga ungt och vi ska försöka utnyttja att vi är en större stad i ettan och på den vägen locka spelare till ettan. Vi kan bli en hållplats för spelare på vägen till allsvenskan.

Andra värvningar med Boråskoppling är backen William Svensson (Växjö SuperElit) och forwardsduon Rasmus Olofsson (Karlskrona SuperElit) Anton Steiland (Karlskrona SuperElit).

* * *

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons